Politie Drenthe

Overvaller op Chinese snackbar Emmen gezocht

Emmen, 06-07-2006 o De politie van Emmen is op zoek naar een overvaller die op vrijdag 2 juni rond 22.45 uur een gewelddadige overval pleegde op een Chinese snackbar in Emmen (in het winkelcentrum van Bargeres).

Over de zaak
Op vrijdag 2 juni kwam een overvaller rond 22.45 uur de Chinese snackbar binnen. Op dat moment was er nog een klant aanwezig, maar toen deze naar buiten liep, sloeg de overvaller toe. Hij bedreigde de vrouw achter de kassa met een pistool en riep om geld. De vrouw vluchtte naar achteren en een mannelijke collega kwam kijken wat er aan de hand was. Hij maakte de kassa open en de overvaller ging er vervolgens met het geld uit de kassa vandoor. Hij vluchtte weg en is sindsdien spoorloos verdwenen.

Over de overvaller
Het signalement van de dader is als volgt:

* Man met donkere huidskleur

* Circa 1.75 meter

* Ongeveer 30 jaar

* Normaal/slank postuur

* Smal gezicht

De man droeg:

* Een zwart jack

* Wit of lichtgrijze capuchon over het hoofd
* Donkere broek

* Witte sportschoenen met donkerkleurige neuzen

De man, die een opvallend groot pistool bij zich had, zei tijdens de overval onder meer: Kom, open fast. Geef allemaal. Allemaal open. Het lijkt dat hij met Engelse woorden wil verdoezelen dat hij eigenlijk normaal Nederlands spreekt.

Vluchtroute
De dader is langs het Chinese restaurant over de houten vlonders langs het Oranjekanaal weggerend. Vanaf dat moment is het niet bekend waar de overvaller naar toe is gegaan.

Meer informatie
Mensen die meer informatie hebben over de zaak, kunnen bellen met de politie in Emmen via 0900-8844 of 0800-6070. Het originele beeldmateriaal van de overval (vastgelegd door de bewakingscamera) en ander nieuws over de overval kun je nalezen op
www.opsporingverzocht.nl