Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Winkeldiefstal met geweld

Didam, 07-07-2006 o De politie onderzoekt een winkeldiefstal met geweld die heeft plaats gevonden op donderdag 6 juli omstreeks 13.30 uur bij een winkel aan het Lieve Vrouweplein.

Winkelpersoneel betrapte twee nog onbekende mannen op de diefstal. Een winkelmede-werker sprak één van daders aan en greep deze vast. De dader probeerde los te komen en stak de winkelmedewerker met een zakmes enkele malen in zijn hand. Beide mannen zijn vervolgens gevlucht en in een auto weggereden. De tassen die gebruikt zijn bij de diefstal zijn in de winkel achtergebleven. Bij onderzoek trof de politie scheermesjes en elektrische tandenborstels aan in één van de tassen.

Signalement van eerste man: blanke man, normaal postuur, ongeveer 30 a 35 jaar oud, donkerblond stekeltjeshaar, wit Amerikaans T-shirt korte mouw met ronde hals, witte broek.

Signalement van tweede man: normaal postuur, olijf groen T-shirt, lange spijkerbroek. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die bovengenoemde daders herkennen zich te melden bij de politie tel. 0900-8844.