Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gooien met eieren

Vaassen, 07-07-2006 o In de nacht van dinsdag (04/07) op woensdag (05/07) werd aan de Stationsstraat een auto besmeurd met eieren. De eigenaresse van de auto kwam hier woensdagochtend rond 8.00 uur achter.

Donderdag (06/07) om 21.00 uur werd een 32-jarige vrouw uit Olst, die met de auto door de Jasmijnstraat reed, bekogeld door eieren. De eieren werden gegooid door drie op scooters rijdende meisjes. De vrouw was hevig geschrokken, haar auto sloeg af en hierdoor kreeg zij het stuur in haar buik. Omdat zij hoogzwanger was, kwam een ambulance ter plaatse om haar voor controle mee te nemen.

Later die avond (06/07) rond 21.45 uur werden in de Jasmijnstraat een vijftal autos besmeurd met eieren. De buurtbewoners hebben niet gezien wie hiervoor verantwoordelijk zijn.

De politie meldt de incidenten, vooral ook dat met de zwangere vrouw, omdat het voor de meisjes een onschuldig gebeuren lijkt, maar het kennelijk toch anders kan uitpakken.

Wij hopen dan ook, dat ze zo sportief zijn om zich bij de politie te melden en dat er met dit bericht direct een einde komt aan het eierengooien. De politie adviseert om altijd melding van dergelijke feiten te maken. Mensen die de meisjes kennen kunnen ook bellen via 0900 8844.