Provincie Groningen

(N998) langer dan gepland Wegwerkzaamheden provinciale weg Kantens - Usquert (N998) langer dan gepland 7 juli 2006

In de periode van maandag 12 tot en met vrijdag 7 juli wordt de provinciale weg tussen Kantens en Usquert voorzien van een nieuwe deklaag. De werkzaamheden zijn echter nog niet afgerond en duren nu tot en met dinsdag 11 juli 18.00 uur. Tot die tijd is de weg gestremd voor het doorgaande verkeer.

Oorzaak vertraging
Oorzaak van de vertraging is dat het aanvullen van de bermen meer tijd in beslag neemt dan gepland. Dit aanvullen van de bermen is belangrijk omdat deze nu nog 16 cm lager liggen dan het nieuwe wegdek. Dit zou voor de weggebruikers gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

Dorpen bereikbaar
Toornwerd en Rottum zullen via de noord- en zuidkant bereikbaar blijven.

Bereikbaarheid hulpdiensten
De weg blijft bereikbaar voor hulpdiensten. Als zich een calamiteit voordoet kunnen de hulpdiensten via een speciaal nummer de aannemer informeren, zodat hij de hulpdiensten een vrije doorgang kan verlenen.

Deel al afgerond
De werkzaamheden aan de weg tussen Kantens en Usquert zijn het tweede deel van de werkzaamheden aan de provinciale weg N998. Eerder al zijn de werkzaamheden tussen Middelstum en Kantens volgens planning afgerond. Dit gebeurde in de periode van 29 mei tot en met 9 juni.

Klik op de banner in de rechter kolom van deze pagina om naar Werk in uitvoering te gaan.

7 juli 2006