Dienstenbond CNV

Overleg over pensioen uitzendkrachten zonder succes 07-07-2006

Ook na een finale onderhandelingsronde op 5 juli is het niet gelukt om een nieuwe pensioenregeling te maken voor langdurige uitzendkrachten. De verschillen tussen uitzendbureaus en CNV Dienstenbond zijn te groot.

Al vanaf 2004 wordt er onderhandeld over een verbeterde pensioenregeling. Daar zijn een aantal redenen voor:
* De afspraak om de pensioenregeling te verbeteren staat al enkele jaren in de CAO. De afspraak houdt in dat voor langdurige uitzendkrachten een betere pensioenregeling wordt gemaakt. Deze afspraak willen we graag verzilveren.

* De huidige pensioenregeling levert voor de meeste deelnemers een zeer kleine pensioenopbouw op, De administratie alleen al, kost meer dan de opbrengst aan pensioen. De pensioenregeling die nu geldt, staat open voor iedereen die langer dan 26 weken heeft gewerkt en ouder is dan 21 jaar. Het aantal deelnemers aan de regeling is daardoor gigantisch groot. Het aantal tijdelijke deelnemers aan de pensioenregeling ook. Een grote groep uitzendkrachten stopt immers na een aantal weken in fase A met uitzendwerk. Het opgespaarde geld komt in principe op 65 jarige leeftijd pas beschikbaar. Vanaf het moment van opbouw, als je bijvoorbeeld als 22-jarige een jaar uitzendwerk hebt gedaan, tot aan je 65-ste moet de pensioeninleg worden belegd en in de administratie worden verwerkt. Dit is niet handig en vooral ook kostbaar.

* De belastingdienst kijkt mee. De regeling zoals we die nu nog kennen past niet binnen de regels van de belastingdienst. Uitzendbureaus en CNV Dienstenbond hebben tot aan 1 juli de tijd gekregen om de regeling aan te passen.

Waarom lukt het niet?
Er is uitzicht op een verbeterde pensioenregeling voor iedereen die uitzendwerk doet in fase B en C (contracten voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd). Dat is het goede nieuws. Het moment dat je deelnemer wordt aan de pensioenregeling schuift dan op van 26 weken naar 78 weken. Het conflict draait om de vergoeding voor uitzendkrachten die in de toekomst niet langer pensioen op bouwen. In plaats van een klein pensioen denken wij dat deze groep veel beter af is met geld voor opleidingen of contant geld. De ruzie gaat over hoeveel geld dit moet zijn. Bovendien eisen wij volstrekte duidelijkheid over de besteding van het geld. Uitzendbureaus weigeren om garanties af te geven dat het geld ook echt wordt uitgegeven. Dat is net zoiets als het afgeven van een blanco cheque. Voor CNV Dienstenbond is dit onverteerbaar.

Daarnaast gaat de ruzie over de vraag wie er eigenlijk deelnemer wordt in de nieuwe regeling. Is dat de uitzendkracht die 78 weken heeft gewerkt bij hetzelfde uitzendbureau? Of is dat de uitzendkracht die 78 weken heeft gewerkt bij verschillende uitzendbureaus? Onze stelling: we maken een regeling voor de bedrijfstak, voor alle uitzendbureaus samen. Ook al heb je via 10 verschillende uitzendbureaus gewerkt, dan ben je na 78 weken deelnemer in de nieuwe regeling. De groep uitzendkrachten die dan kan deelnemen aan de betere pensioenregeling wordt dan ook groter. De pensioenregeling gaat de uitzendbureaus dan ook meer geld kosten. De uitzendbureaus zijn hier fel op tegen. Ondanks vele uren onderhandelen en alle inspanningen, lukt het niet om tot een oplossing te komen.

Wat vindt de belastingdienst hiervan?
Voor 1 juli moest er een nieuwe regeling zijn. Dat is duidelijk niet gelukt. We hebben echter nog enkele maanden extra de tijd gekregen. De tijd blijft dus dringen.

Wat vindt u er van? Bijeenkomst voor leden
Het overleg zit muurvast op een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uitzendkrachten. Leden van CNV Dienstenbond bepalen de richting die we op moeten gaan. Daarom wil ik u van harte uitnodigen voor een ledenvergadering om met elkaar te overleggen over de pensioenregeling. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 17 juli, vanaf 19.00 uur, in vergadercentrum de Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Leden van CNV Dienstenbond die als uitzendkracht zitting hebben in een ondernemingsraad wil ik met klem vragen om te komen of in ieder geval hun mening te geven. Als het gaat om de controle op uitgaven in een uitzendbureau, zitten zij het dichtst bij het vuur.

Opgave voor deze speciale ledenvergadering kan via Sandra Rijken, via mail s.rijken@cnvdibo.nl

U krijgt van ons een route beschrijving thuisgestuurd of gemaild.

Informatie
Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl

Collega meenemen?
Ook uw collega die nog geen lid is van CNV Dienstenbond, is van harte welkom. Let wel op: als het aankomt op een stemming over nieuwe CAO-afspraken dan telt alleen de stem van de leden van CNV Dienstenbond.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052. Check ook onze website www.cnvdienstenbond.nl. Wist u dat CNV Dienstenbond de laagste contributie kent van alle vakbonden die binnen het uitzendwezen actief zijn?