Dienstenbond CNV

Persbricht - CNV voorkomt lager loon bij ziekte in woonbranche 07-07-2006

In de nieuwe CAO voor personeel van woonwinkels is niet opgenomen dat werknemers bij ziekte minder uitbetaald krijgen. Ook het plan van de werkgevers om een extra wachtdag in te voeren is van de baan. Belangrijke resultaten na maar liefst negen maanden onderhandelen over een nieuwe CAO door CNV Dienstenbond en de overkoepelende werkgeversorganisatie CBW. Onderhandelaar Jeroen Warnaar is tevreden: ,,Het belangrijkste is dat de werkgevers bakzeil hebben gehaald op deze punten. Daarentegen komt er wel een loonsverhoging voor iedereen.

In het akkoord is afgesproken dat de veertigduizend werknemers die onder deze CAO vallen per 1 september a.s. 1,5 procent loonsverhoging krijgen gevolgd door 1,25 procent per 1 januari 2007. Bovendien is de reistijdenregeling verbeterd voor de buitendienstmedewerkers. Waar het gemiddelde aantal uren fulltime blijft staan op 37 uur is de bandbreedte voor het maximaal aantal uren per week verruimd naar 45. De nieuwe CAO, waarin het bestaande arboconvenant wordt opgenomen, loopt tot en met 31 december 2007.

CNV Dienstenbond is tevreden met de uitkomst. ,,We hebben het maximale eruit gehaald, zegt Warnaar die bijzonder blij is dat de zogeheten knip tussen schaalsalarissen en bovenschalige salarissen is voorkomen! Het akkoord voorziet ook in een bedrag van 10.000 euro, dat beschikbaar wordt gesteld voor internationale vakbondsprojecten, waaronder CNV Internationaal.

Het onderhandelingsresultaat wordt binnenkort met een positief advies voorgelegd aan de leden. Zij beslissen of dit akkoord ook de definitieve CAO wordt.

HOOFDDORP, 7 JULI 2006

Voor nadere informatie
Jeroen Warnaar, bestuurder CNV Dienstenbond: 06 20354990 Evert de Groot, hoofd communicatie CNV Dienstenbond, 06 10884141