Provincie Noord-Holland

P E R S B E R I C H T

Joke Geldhof verkozen tot lijsttrekker voor D66 in Noord-Holland Haarlem, 7 juli 2006

De Noord-Hollandse leden van D66 hebben Joke Geldhof verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Noord-Holland op 7 maart 2007. Door middel van een schriftelijke stemming brachten 245 leden hun stem uit. 230 Stemden voor, 12 tegen en 3 blanco. Joke Geldhof was de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Patrick Poelmann, gedeputeerde voor D66 in het huidige college van Noord-Holland, was niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap. Hij is wel beschikbaar voor een tweede termijn als gedeputeerde.

Joke Geldhof (45) woont in Amsterdam-Slotermeer. Zij is nu zeven jaar lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Vanaf 2003 is zij voorzitter van de statenfractie van D66. Van 1990-1998 was zij deelraadslid en fractievoorzitter voor D66 in de stadsdeelraad van Geuzenveld/Slotermeer en van 1998-2000 bestuurslid van D66 Amsterdam.

De kersverse lijsttrekker heeft er zin in:
"Ik ben blij dat ik met overtuigende meerderheid ben gekozen. Ik heb er bijzonder veel zin om samen met de andere kandidaten aan de slag te gaan. Mijn doel is het huidige zetelaantal te behouden, zodat D66 een duidelijk stempel kan blijven zetten op een duurzame, innovatieve en creatieve provincie Noord-Holland. Een provincie die natuur en landschap kansen blijft bieden en waarin het ook voor toekomstige generaties naar hartelust fijn wonen, werken en recreëren is."

De sluitingstermijn voor de overige kandidaten is 5 september a.s. Ook dán bepalen de Noord-Hollandse leden van D66 de kandidatenlijst. De uitslag van de poststemming volgt medio november.

Voor meer informatie over de verkiezing kunt u contact opnemen met de voorzitter van de regionale verkiezingscommissie Annelies Koningsveld, 06-21215356 of ae.koningsveld@hetnet.nl