Nieuwe organisatiestructuur voor Menzis

Menzis

Menzis heeft een nieuwe organisatiestructuur bestaande uit drie bedrijfsonderdelen: Zorgmanagement, Klantservice en Commercie. Deze nieuwe structuur bevordert verregaande samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Bas Leerink is aangesteld als directeur Zorgmanagement, Willem van den Brink als directeur Klantservice en Gerard van der Stelt als interim directeur Commercie.

De directeuren werken naast de aansturing van de bedrijfsonderdelen, samen met het management aan een uitwerking van het reorganisatieplan 'Kompas 2007'. De leden van de Raad van Bestuur, voorzitter Roger van Boxtel en Ruben Wenselaar, vormen samen met de drie directeuren en de directeur Financiën de dagelijkse leiding van Menzis.

Personalia
Bas Leerink geeft sinds 2004 als directeur leiding aan de afdeling zorginkoop van Menzis en is daarmee verantwoordelijk voor de zorginkoop in het 2e en 3e compartiment alsmede voor de uitvoering van de AWBZ via de drie Menzis zorgkantoren. Daarvoor heeft hij ruim zeven jaar als management consultant gewerkt bij onder andere McKinsey&Company.

Willem van den Brink is als directeur Marketing van Menzis verantwoordelijk geweest voor de succesvolle naamsbekendheidcampagne en de campagne voor de invoering van de Basisverzekering. Daarvoor had hij de verantwoordelijkheid voor corporate communicatie en marketing bij KPN.

Gerard van der Stelt zal zijn ruime bestuurlijke en commerciële ervaring, onder andere opgedaan bij de Nederlandse Credietverzekering Maatschappij, SNT en Meeùs, bij Menzis inzetten. Henk Ramautar blijft binnen Commercie als directeur verantwoordelijk voor Sales waaronder de collectiviteiten en het intermediairkanaal.


00000


Noot voor de redactie,