Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Gelderse Politiedag 2006 in Teuge

Publicatiedatum: 7-7-2006 13:43:58

De Gelderse Politiedag, die dit jaar gehouden wordt op zaterdag 14 oktober, zal plaatsvinden op het vliegveld Teuge bij Apeldoorn.

Dit evenement, dat deel uit maakt van de Landelijke politiedag, wordt dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer door de drie Gelderse politiekorpsen, samen met de Politieacademie en de Koninklijke Marechaussee, georganiseerd. Na het Openluchtmuseum in 2004 en de binnenstad van het 2000 jaar oude Nijmegen in 2005, is dit jaar gekozen voor het vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Het thema van de Gelderse politiedag is dit jaar Burgers in Blauw.

De voorbereidingen voor dit grootse evenement zijn inmiddels in volle gang. De organiserende politiekorpsen willen ook dit jaar weer een spectaculair programma presenteren. Daarbij wordt ook speciaal gedacht aan kinderen die al in de weken voorafgaande aan de Politiedag via internet een speurspel kunnen spelen.

Vanaf medio september zal via de regionale dagbladen en de lokale huis-aan-huisbladen meer informatie over de Gelderse politiedag worden verspreidt. Ook zal vanaf medio september meer informatie te vinden zijn op www.politie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem Veluwezoom

---

Doetinchemmer dumpt autobanden

Publicatiedatum: 7-7-2006 13:42:25

Arnhem / Duiven De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man wordt ervan verdacht autobanden op de Schaapsdrift in Arnhem en op de Nieuwgraafseweg in Duiven gedumpt te hebben. Omstreeks 15:20 uur constateerde een milieuambtenaar van de gemeente Arnhem, na melding van de meldkamer van de politie, dat over een afstand van 500 meter in totaal 32 autobanden gedumpt waren naast het fietspad op de Schaapsdijk. Met behulp van een signalement van een getuige kon de politie omstreeks 17:00 uur de 34-jarige Doetinchemmer in Arnhem aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en bekende daar tevens een partij autobanden op de Nieuwgraafseweg in Duiven gedumpt te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburger gooit ruiten in

Publicatiedatum: 7-7-2006 13:42:15

Doesburg - De politie heeft donderdagavond een 42-jarige man uit Doesburg in zijn woonplaats aangehouden. Omstreeks 22:00 uur kreeg de politie een melding dat de Doesburger de ruiten van buurtbewoners zou hebben ingegooid. Aanleiding hiervoor zou de ergernis over geluidsoverlast zijn. Na een zoektocht troffen agenten de man onder invloed van alcohol aan in het Ireneplantsoen. De Doesburger is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer (19) geeft plaatsgenoot kopstoot

Publicatiedatum: 7-7-2006 13:41:53

Arnhem - De politie heeft donderdagavond een 19-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige Arnhemmer een kopstoot te hebben gegeven. Omstreeks 21:00 uur werden surveillerende agenten op het Land van de Markt aangesproken door de 18-jarige Arnhemmer. Hij zou een kopstoot hebben gekregen tijdens een opstootje met een groep jongens. Hierbij raakte de jongen gewond in zijn gezicht. Op aanwijzing van de 18-jarige en getuigen kon de politie de 19-jarige Arnhemmer aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Tegen de 19-jarige Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (17) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal
Publicatiedatum: 7-7-2006 13:40:56

Arnhem - De politie van Arnhem Veluwezoom heeft donderdagmiddag een 17-jarige inwoonster uit Zevenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 13:20 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een supermarkt in het Spijkerkwartier in Arnhem. Een medewerker van de supermarkt had de 17-jarige aangehouden. De 17-jarige zou onder meer etenswaren en verzorgingsproducten ter waarde van ongeveer 20 euro hebben gestolen. De politie heeft haar meegenomen naar het politiebureau waar ze de diefstal bekende. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt. Haar ouders zijn in kennis gesteld en ze heeft een dagvaarding mee naar huis gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---