Gemeente Harlingen

Uitvoering verdubbeling N31 Zurich - Harlingen kan van start! 7-7-2006
Vandaag hebben Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie de Eendracht het contract ondertekend voor de verdubbeling van de N31 tussen Zurich en Harlingen. De aannemerscombinatie de Eendracht bestaat uit DuraVermeer en Ballast-Nedam, die de ombouw van deze rijksweg gaat uitvoeren voor een bedrag van bijna 20 miljoen euro.

De nieuwe weg wordt een zgn. 2x2 autoweg; aan iedere zijde zijn er 2 rijstroken en er geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Ter hoogte van de Kimswerderlaan komt een viaduct met op- en afritten. Verder worden er nog een voetgangersbrug en twee nieuwe bruggen over de Bolswardervaart gemaakt. Bij het dorp Zurich wordt een viaduct (zonder toe- en afritten) gebouwd.
De aannemerscombinatie start direct met de voorbereiding van de werkzaamheden. De eerste schop gaat dit najaar in de grond. De planning is dat de verdubbeling voor 31 december 2008 is voltooid.

Relevante dossier
Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Harlingen Werkvoorbereiding N31 duurt langer Een veilige N31 tussen Zurich en Harlingen weer een stap dichterbij
Tracébesluit N31 Zurich - Harlingen vastgesteld Archeologen vinden middeleeuwse nederzetting bij Kimswerderlaan
Alle gerelateerde nieuwsberichten Alle gerelateerde nieuwsberichten