Deltion College


Sleutelen aan een verkenningsvoertuig

Sleutelen aan motoren. Standaardwerk in de autowerkplaats van het Deltion College. Een motor van een rupsvoertuig waarmee de Koninklijke Landmacht verkenningstochten uitvoert, dat is een heel ander verhaal. Vanochtend werden er door de Koninklijke Landmacht twee M 113 C&V motoren afgeleverd in de werkplaats. Studenten van het Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht/ Bedrijfsautotechnicus kunnen hier volgend schooljaar direct mee aan de slag.

`Hartstikke leuk dat onze studenten nu kunnen sleutelen aan Defensiemateriaal,'zegt Herry Ester, teamleider Defensie-opleidingen bij Deltion Lyceum Uniformberoepen. `We hebben al een jeep waar veel aan gewerkt wordt, maar deze motoren zijn natuurlijk uniek. Een prima mogelijkheid voor studenten om te oefenen voor het toekomstige werk.' Het Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht/Bedrijfsautotechnicus biedt studenten de mogelijkheid een kijkje in de keuken te nemen bij Defensie en daarnaast een opleiding te volgen. Afgestudeerden hebben de keuze om aan het werk te gaan bij de Koninklijke Landmacht of in de burgermaatschappij. `Studenten zijn erg enthousiast over de opleiding. De meeste kiezen uiteindelijk voor een baan bij de Defensie. Het materiaal komt dus goed van pas', licht Ester toe.

Ook de Koninklijke Landmacht is enthousiast over de opleiding. `De ervaringen met de studenten zijn erg goed. Zij zijn gemotiveerd, betrokken en bereid veel tijd in hun opleiding te steken,' vertelt Rob Groeneveld werkzaam bij het Stagebureau Koninklijke Landmacht. `Precies het soort medewerkers dat Defensie zoekt. Daar willen we graag in investeren'. De schenking van de motoren ter waarde van EUR 50.000,- past bij deze wens.

Datum: 07-07-2006

---