Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 7 februari 2006

Regio, 07-07-2006

Kampen

Rijbewijs ingevorderd

s-Heerenbroek Op de Zwolseweg is donderdagochtend het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Zwartsluis ingevorderd. De snelheid van deze beginnende bestuurder werd vastgesteld op 116 km per uur (gecorrigeerd). Omdat ter plaatse maximaal 60 km per uur is toegestaan, werd het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast hield de man onvoldoende afstand van zijn voorligger (bumplerkleven). Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangereden, man geslagen

Kampen Een 61-jarige inwoonster van Kampen heeft donderdag aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw liep donderdagmiddag rond 16.20 uur met haar echtgenoot op de Koldenhovensteeg. Ondanks dat dit een voetgangersgebied is, werd ze ondersteboven gereden door een van achteren naderende fietser. Deze onbekende fietser fietste tussen de echtelieden door en botste hierbij tegen de vrouw die daardoor ten val kwam. Ze liep hierbij enkele schaafwonden en een pijnlijke pols op. Daarnaast werd haar bril beschadigd. Toen haar man commentaar leverde op het gedrag van deze fietser, smeet deze zijn fiets op de grond en gaf de echtgenoot een vuistslag in zijn gezicht. Hierna ging de man er vandoor. De onbekende fietser is een man tussen de 25 en 30 jaar, ca. 1,75 m lang met een licht getinte huidskleur, kort zwart haar en een stevig postuur. Hij droeg een zwart shirt zonder mouwen, een lichte broek en fietste op een opvallende oranje fiets met een bagagedrager aan de voorzijde. Eenieder die informatie over dit voorval of de onbekende fietser kan leveren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepplantage geruimd

IJsselmuiden In een woning aan de Spoortstraat heeft de politie woensdagmiddag een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. In deze plantage stonden 509 planten. Naast de planten werd eveneens alle apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoner van het pand, een 41-jarige inwoner van Kampen, werd aangehouden.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

Rijbewijs ingevoerd na meer dan 50 km/h te snel

Wanneperveen Aan de Blauwhandseweg werd op woensdagavond een 31-jarige man uit Elim staande gehouden omdat hij opviel door zijn rijstijl. Hij reed diverse keren over een doorgetrokken streep en op de Blauwehandseweg werd een snelheid vastgesteld van 149 km/h waar 80 is toegestaan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Mini-bike in beslag genomen

Steenwijk Op donderdagavond werd aan de Koematen een 13-jarige jongeman uit Steenwijk gezien die op een mini-bike achtig voertuig reed zonder helm. Omdat hij zonder helm en zonder verzekering op een voertuig reed wat niet was goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg, werd de mini-bike in beslag genomen. Proces-verbaal werd tegen de jongeman opgemaakt.

15-jarige jongeman rijdt op bromfiets zonder helm

Genemuiden Aan de Oostermaat werd op donderdagavond een 15-jarige jongeman uit Genemuiden staande gehouden die op een bromfiets reed. De jongeman was niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat en reed zonder helm. De jongen gaf aan dat hij 16 was maar dit bleek niet te kloppen. Hij kreeg bekeuringen voor het rijden zonder helm, rijden op een bromfiets onder de 16 jaar en het opgeven van valse gegevens.

Zwolle

Bromfietsers en autobestuurders onder invloed

Zwolle Aan de Oldeneelallee werd op donderdagavond een 22-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies 100 ug/l. Hij kreeg een bekeuring een rijverbod van een uur.

Op de Luttekestraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets staande gehouden. Bij de ademanalyse bleek hij onder invloed. Hij blies 290 ug/l. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Hij kreeg twee bekeuringen en een rijverbod van vier uren.

Aan de Jufferenwal werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Zwolle gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol op zijn bromfiets te rijden. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Aan de Pannenkoekendijk werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Zwolle op alcohol gecontroleerd. Hij reed op zijn bromfiets en was onder invloed. Hij blies 120 ug/l. en kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Spoolderbergweg een 27-jarige uit Hattemerbroek in zijn auto op alcohol gecontroleerd. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ook een 22-jarige man uit Wezep werd op dezelfde weg gecontroleerd. Hij blies 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een pv.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Ossenmarkt een 40-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor controle. Hij blies 340 ug/l. Hij kreeg een pv en een rijverbod van twee uren.

Radardetector in beslag genomen

Zwolle Op vrijdagavond werd van een 47-jarige man uit Doornspijk de radardetector in beslag genomen. Omdat de detector niet in zijn geheel uit de auto verwijderd kon worden, werd deel I van het kentekenbewijs ingevorderd. Als de bestuurder de rest van de detector inlevert, dan krijgt hij het kentekenbewijs terug.

Inbraak in bouwkeet

Zwolle Aan de Hyacinthstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bouwkeet. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Er werd telecommunicatieapparatuur uit de keet weggenomen.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs

Balkbrug In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan het Vierde Blok een 31-jarige man uit Dedemsvaart op alcohol gecontroleerd. Een getuige had de man zien rijden. Bij zijn woning werd de man aangehouden en op het bureau bij de ademanalyse bleek hij onder invloed. Hij blies 845 ug/l. De man bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Deventer

Rijbewijs ingevorderd

Deventer Op de Holterweg is donderdagavond het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Holten ingevorderd. Bij de ademanalyse blies de man 850 ug/l, hetgeen hem ook nog een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal opleverde.

Winkeldieven aangehouden

Deventer In een winkel aan de Korte Bisschopstraat zijn donderdagmiddag vijf minderjarige winkeldieven aangehouden. Het vijftal (10, 11 en 12 jaar) had in de winkel sieraden weggenomen zonder deze af te rekenen. De dames werden op het hoofdbureau overgedragen aan hun ouders.

Deventer In een winkel aan de Smedenstraat werden eveneens twee dames aangehouden voor winkeldiefstal. Dit tweetal (28 en 22 jaar uit Deventer) had uit diverse winkels schrijfgerei en andere goederen weggenomen zonder deze af te rekenen. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Deventer Een 38-jarige inwoner van Deventer werd in een winkel aan de Korte Bisschopstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Hij bleek twee gestolen T-shirts in zijn tas te hebben. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na plassen tegen politieauto

Deventer Op de Brink is vrijdagochtend om 03.30 uur een 16-jarige inwoner van Holten aangehouden. De jongen had tegen een politieauto geürineerd. Hij werd ingesloten op het bureau.

Salland

Geen bijzonderheden.