Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Verdachte aangehouden in de zaak Thomas van der Bijl / Zaanstad-Amsterdam (07/07/2006)

Vrijdagochtend in alle vroegte werd in Zaanstad een 27-jarige man aangehouden in verband met de op 20 april in de Jan van Galenstraat geliquideerde Thomas van der Bijl. Onder leiding van een rechter-commissaris werden enkele woningen in Zaanstad doorzocht.

De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam is een rechercheteam van de dienst Centrale Recherche bezig met het onderzoek naar de liquidatie van Thomas van der Bijl. Het slachtoffer werd in de kroeg 'De Hallen' op donderdag 20 april doodgeschoten. Uitgebreid technisch-, tactisch- en forensisch onderzoek werd ingesteld. Door de officier van justitie werd besloten om opsporingsberichtgeving in te zetten. Tijdens uitzendingen van Opsporing Verzocht van de Avro en het regionale Ter Plaatse van RTV Noord-Holland werd ruim aandacht besteed aan dit ernstige misdrijf. Bijzonderheden over het in het water van de Rijpgracht aangetroffen vuurwapen en de gebruikte vluchtauto, een gestolen Audi A4, werden met het kijkerspubliek gedeeld. De tv-uitzendingen leverden enkele tips op.

Ondanks deze aanhouding is het rechercheteam nog steeds op zoek naar meer getuigen en informatie. De rechercheurs zijn te bereiken via 0800-6070.