Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - oplichter aangehouden, politie zoekt          |
|     |benadeelden                                               |
Agenten van de Apeldoornse politie hebben woensdagavond in het centrum een 48-jarige man uit Nijverdal aangehouden die verdacht wordt meerdere, vooral ouderen te hebben opgelicht. De man blijft voorlopig ingesloten.

De politie kreeg de laatste tijd meerdere meldingen over een man die vooral bij ouderen geld wist of trachtte los te praten. Hij zou dit geld nodig hebben om naar het westen van het land te reizen, waar zijn vrouw en kind na een auto-ongeluk verbleven. De man wist in enkele gevallen honderden euro's los te praten en tot nu toe hebben vijf benadeelden aangifte gedaan. Er waren ook mensen die het verhaal niet geloofden en vervolgens de politie informeerden.

De politie informeerde het publiek via de media en ook uit de omgeving van Apeldoorn kwamen enkele meldingen over dergelijke praktijken.

Woensdagavond trachtte een man in het centrum van Apeldoorn weer iemand te overtuigen om hem geld te geven. Deze vertrouwde het verhaal niet en belde de politie. Aan de hand van een goed signalement kon deze man kort hierop in het centrum worden aangehouden.

Bij de aanhouding bleek hij veel geld op zak te hebben en het vermoeden bestaat, dat hij mogelijk eerder op de dag bij mensen wèl geld heeft weten los te praten. Mocht u woensdag of eerder benadeeld zijn, dan wordt u dringend verzocht om contact met de politie op te nemen. Komt dit verhaal u bekend voor en heeft u geen geld gegeven, dan vragen wij u toch om contact met de politie Apeldoorn op te nemen via 0900 - 8844.

De verdachte blijft ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --