Gemeente Maassluis

Ondertekening leveringsakte Het Balkon

ondertekening-balkon.jpg

(vlnr) De heer I.M.J. de Groot (Maasdelta Groep), de heer J.A. Karssen (burgemeester Maassluis),
de heer H.L.A.M. Lohman (notaris), de heer P. Wetselaar (Rabo Vastgoed), de heer W. Groeneweg (Rabo Vastgoed)

Donderdag 6 juli is de leveringsakte voor de gronden van de toekomstige woningbouwlocatie Het Balkon van Maassluis door Rabo Vastgoed, Maasdelta Groep en de gemeente Maassluis ondertekend.

Na de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad op 20 juni 2006 is dit een volgende belangrijke stap voor de uiteindelijke realisatie van dit project. Na jaren van voorbereiding kan nu dan echt gestart worden met de uitvoering.

Rabo Vastgoed, Maasdelta Groep en de gemeente Maassluis hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de vorm van het bouwrijp maken van de eerste fase van het plangebied eind dit jaar van start gaan. Ook de verkoop van de eerste 320 woningen zal dan beginnen. De wijk zal in 4 fasen worden gerealiseerd en bevat ongeveer 1000 woningen met een gevarieerd aanbod van zowel huur- als koopwoningen.

Het Balkon is belangrijk voor de voortgang van de woningbouw in Maassluis. Er komen woningen in allerlei categorieën, waaronder ook koop- en huurwoningen voor starters en in bereikbare prijsklassen. Bereikbaarheid en veiligheid zijn belangrijke eisen die de gemeenteraad stelt aan deze groene wijk, die langs het water is gelegen tussen de spoorlijn en de Nieuwe Waterweg. Dit wordt onder andere gewaarborgd door te voorzien in een goede ontsluiting. In de toekomst zal Het Balkon langs drie wegen te bereiken zijn. Eén ontsluitingsweg, een tunnel ter hoogte van station Maassluis-West, wordt alleen toegankelijk voor langzaam verkeer. De overige twee toegangswegen tot de wijk, de tunnel die in het verlengde van de Mozartlaan gebouwd gaat worden en de toegang bij de Maasweg, worden voor alle verkeer toegankelijk. Op dit moment wordt de bouw van de tunnels verder voorbereid.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Het Balkon van Maassluis en de woningen in de eerste fase van het project terecht op de website www.hetbalkonvanmaassluis.nl en in het Wooninformatiecentrum Maassluis aan de Noordzee 10B, www.wicmaassluis.nl