Gemeente Enschede

Nieuwe fase project Boddenkamp

vrijdag 07-07-2006

De plannen voor de wijk Boddenkamp gaan de ontwerpfase in. Om deze stap te zetten ondertekent wethouder Roelof Bleker vandaag de intentie-overeenkomst met partners Rabo Vastgoed en Woningcoörperatie Domijn. De gemeente Enschede, Rabo en Domijn zijn eigenaar van de grond waar een wijk van hoogwaardige woningen staan gepland. Gezamenlijk nemen ze zitting in de stuurgroep die de ontwikkeling van Boddenkamp begeleidt.

De partners Rabo Vastgoed en Domijn en de gemeente Enschede gaan ervan uit dat Boddenkamp een uitstekende locatie vormt voor bewoners die woonkwaliteit verlangen en tegelijk graag in de buurt van het culturele hart van de stad wonen. Met het nieuwe Muziekkwartier om de hoek en het grootstedelijk koopcentrum op loopafstand ontstaat hier een aantrekkelijke woonomgeving.

Op dit moment denken drie architectenbureaus na over het stedenbouwkundig ontwerp van het gebied. Naar verwachting worden de eerste resultaten daarvan in oktober van dit jaar gepresenteerd aan de inwoners van Enschede.


---