Netgear komt met 200 Mbps Powerline-productreeks voor HD-video en gaming

Rotterdam, 7 juli 2006 - Netgear introduceert de 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101) in de Benelux. Met de Powerline HD Ethernet Adapter kunnen consumenten gemakkelijk hun PC, digitale videorecorder, spelconsole of andere apparaten met een Ethernet-poort op elkaar aansluiten. Het is een snelle en betaalbare oplossing voor breedband-connectiviteit in het hele huis, zonder dat er kabels gelegd hoeven te worden tussen de verschillende kamers.

De Powerline HD Ethernet Adapter van Netgear maakt van ieder stopcontact in huis een snelle Ethernet-aansluiting die geschikt is voor het streamen van video in HD-kwaliteit, voor gaming en voor VoIP. De Powerline HD Ethernet Adapter beschikt over ingebouwde Video Quality of Service (VQoS). Dit zorgt ervoor dat video altijd ononderbroken via het netwerk bekeken kan worden, doordat video- en gaming-netwerkverkeer een hogere prioriteit krijgt dan ander verkeer.

De installatie is een kwestie van simpelweg een adapter in een stopcontact steken en aansluiten op een router. Een tweede adapter gaat vervolgens in een stopcontact in een andere kamer in het huis en wordt aangesloten op een PC, spelconsole of ander Ethernet-apparaat. Vanaf dat moment is er een snelle verbinding met de router.

Met de Netgear Powerline HD Ethernet Adapter gaat ook het overzetten van grote bestanden naar netwerkopslagapparaten zoals de de Netgear Storage Central (SC101) veel sneller. Vergeleken met oudere Powerline-netwerkproducten zelfs tot 12 maal sneller. Daarnaast kan de 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101) zonder problemen gebruikt worden naast andere Powerline-producten. Zo kunnen consumenten er bijvoorbeeld voor kiezen om hun bestaande, tragere apparaten te gebruiken voor standaardtoepassingen en de HDX101 als exclusief netwerk voor HD-video en gaming.

De 200 Mbps Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101) is vanaf augustus beschikbaar via bekende retailers, websites en resellers. De producten worden geleverd met een jaar garantie en telefonische ondersteuning gedurende kantoortijden. De adviesprijs is ¤ 159 incl. BTW.

Meer informatie over de Netgear Powerline HD Ethernet Adapter is te vinden op http://www.netgear.nl.