Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

| |Korpschef Hoogendoorn benoemd tot  algemeen directeur Politie  |
| |Nederland                                                      |
Korpschef J.J. Hoogendoorn van de politie Noord- en Oost-Gelderland is per 1 juli 2006 benoemd tot algemeen directeur van de Voorziening tot Samenwerking (VtS) Politie Nederland. In september neemt hij afscheid van het korps Noord- en Oost-Gelderland.

Hoogendoorn was vanaf 1 juni 2001 korpschef in Noord- en Oost-Gelderland. Voor die tijd was hij ook geen onbekende binnen deze politieregio. Hij vervulde diverse functies, waaronder die van districtschef op de Noordwest Veluwe en in Apeldoorn. Hoogendoorn is gevraagd om deze nieuwe functie te gaan verrichten en is benoemd tot algemeen directeur van de Voorziening tot Samenwerking. De korpschef zal beide functies vervullen tot zijn afscheid van het korps op 27 september 2006. De plaatsvervangend korpschef Visscher zal een deel van de taken van Hoogendoorn overnemen.

Voorziening tot Samenwerking De Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland is een organisatie van de gezamenlijke regionale politiekorpsen en zal de samenhang in het beheer van de korpsen daar waar nodig beter regelen.

Politie Nederland is opgericht uit het besef dat de regiokorpsen efficiënter kunnen samenwerken, met name op het gebied van ICT-voorzieningen, beleid en shared services. Hierdoor wordt het in de toekomst mogelijk om producten en diensten centraal in te kopen bij de VtS. Voorbeelden daarvan zijn de gezamenlijke inkoop van voertuigen, energie en computer hardware. De korpsbeheerders hebben het shared servicesprogramma uitgebreid met onderwerpen als gezamenlijke interceptie, rijopleidingen en werving en selectie.

Op 5 juli is de VtS officieel opgericht. Het VtS wordt gevormd door het Nederlands Politie Instituut (NPI), de ICT-service Coörporatie Politie, Justitie en Veiligheid (ISC/ITO) en het Concern Informatiemanagement Politie (CIP).

De oprichting van Politie Nederland heeft geen relatie met het kabinetsvoorstel voor een nieuwe Politiewet, waarin voorzien wordt in een Nationale Politie. Het Korpsbeheerders-beraad is van mening dat een Nationale Politie geen toegevoegde waarde heeft en houdt vast aan een regionaal, dicht bij de burger georganiseerde politie.

EINDE BERICHT

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --