Partij van de Arbeid


Den Haag, 07 juli 2007


Vragen van de leden Koenders (PvdA), Herben (LPF), Karimi (GroenLinks), Dittrich (D66) Ferrier (CDA), Van Bommel (SP), Huizinga-Heringa (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) , van Baalen (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken


over het onderzoek naar de moord op mensenrechtenactivist Munir


1.

Bent u op de hoogte van de brief van de Speciale Rapporteur voor de onafhankelijkheid van rechters en advocaten en de Speciale Vertegenwoordiger van de VN-Secretaris-Generaal voor mensenrechtenverdedigers aan de Indonesische regering?


2.

Wat is uw reactie op de brief van de Speciale Vertegenwoordiger Jilani en de Speciale Rapporteur Despouy ten aanzien van het onderzoek naar de moord op mensenrechtenactivist Munir?


3.

Wat is naar uw oordeel de reden dat het onderzoek stagneert?


4.

Bent u bereid de voortgang van het onderzoek naar de dood van de heer Munir met uw Indonesische collega's te bespreken en aan te dringen op openbaarmaking van het rapport van de Indonesische onderzoekscommissie (TPF)?


5.

Bent u daarnaast bereid aandacht te vragen voor adequate compensatie voor de nabestaanden en te blijven aandringen op bescherming van mensenrechtenverdedigers?


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl


Zie bijgevoegde brief