Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Asten-Ommel, 7 juli 2006

Ruim 2,5 miljoen overnachtingen voor vakantieparken van Oostappen Groep

De Oostappen Groep met negen vakantieparken in Nederland en België heeft per 1 juli al het aantal boekingen gehaald van heel 2005: 2,5 miljoen overnachtingen. Het aantal geboekte over- nachtingen komt dit jaar naar verwachting uit op 3 miljoen. Om deze mijlpalen te vieren, krijgt op vrijdag 7 juli een gezin op één van de parken een gratis herfstvakantie aangeboden. De familie staat symbool voor de miljoenen Nederlanders die dit jaar van een betaalbare vakantie in eigen land genieten.

Jaarlijks vieren 5,8 miljoen buitenlanders een vakantie in Nederland, en verblijven 8,4 miljoen Nederlanders in eigen land op een camping of in een bungalow. Een piek hierbij ligt in de zo- mermaanden juli en augustus: ruim drie miljoen mensen rusten in eigen land uit. De boekingen voor een zomervakantie bij een Nederlandse camping of bungalowpark zijn dit jaar later op gang gekomen dan in voorgaande jaren. Ook boekten mensen hun vakantie pas nadat het Nederlandse voetbalelftal was uitgeschakeld op het WK. Maar nu, zo aan het begin van de zomervakantie, zijn er ruim voldoende reserveringen. Duidelijk zichtbaar is dat de Nederlandse vakantieganger betaalbare vakanties met een hoog voorzieningenniveau willen. De Nederlandse campings bieden dat volop. Een voorbeeld zijn de negen vakantieparken van de Oostappen Groep, één van de grootste recreatiebedrijven in Ne- derland en België. De parken zijn gelegen in mooie bosrijke gebieden met volop mogelijkheden voor onder andere wandelen en fietsen. Er zijn diverse verblijfsaccommodaties beschikbaar zo- als kampeerplaatsen en verhuur van chalets, appartementen, stacaravans, bungalows, trek- kershutten en tenten. De parken bieden een breed aanbod van voorzieningen zoals subtropi- sche zwemparadijzen, indoor speelpaleizen, indoor plazaŽs en professioneel entertainment ge- durende de hele dag. De Oostappen Groep biedt all-in prijzen: alle activiteiten op het park en het gebruik van alle faciliteiten op het park zijn bij de prijs inbegrepen. Hierdoor kan de vakantie voor iedereen betaalbaar zijn.

De Oostappen Groep omvat negen recreatieparken met in totaal 8.500 plaatsen, verspreid over 400 hectare. In het hoogseizoen herbergen de negen parken van de Oostappen Groep dagelijks maar liefst 28.000 gasten. Deze gasten komen vooral uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. In de nabije toekomst wil de groep uitgroeien tot 14.000 plaatsen. Dit gebeurt door overnames en/of door uitbreiding van huidige parken. Hiermee is en blijft de Oostappen Groep één van de grootste recreatiebedrijven in Nederland en België.

De Oostappen Groep is aangesloten bij RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland. Volgens directeur Tim Bolweg van RECRON is het succes van de Oostappen Groep tekenend voor de hele campingsector. "Mensen gaan graag in Nederland op vakantie. De kam- peerder met kinderen, en dat zijn de meesten, kiest voor kwaliteit en entertainment. Er moet wat te beleven zijn. Een vakantie is niet alleen meer uitrusten, je moet ook wat beleefd hebben. Voor een redelijke prijs."

Bolweg attendeert op de vele voorzieningen die de Nederlandse campings en bungalowparken te bieden hebben en het aanbod van veel en kwalitatief goed entertainment. "Nederland kent ook de beste campings van Europa. Dat bewijzen de jaarlijks prijzen voor onze topcampings, uitgereikt door de ANWB en ADAC. Je kunt dat vergelijken met de Michelin-sterren voor restau- rants."
RECRON streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegen- woordigt ruim 1.700 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.