Dienstenbond CNV

Eindelijk resultaat onderhandelingen CAO Wonen
07-07-2006

CBW en CNV Dienstenbond hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO. Het resultaat van de onderhandelingen is volgens CNV Dienstenbond het maximaal haalbare. CNV Dienstenbond legt dit onderhandelingsresultaat daarom met een positief advies aan de leden voor.

Deze week hebben CBW en CNV Dienstenbond na 9 maanden onderhandelen eindelijk een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO. Zoals u de laatste maanden in onze infos heeft kunnen lezen zijn het stevige en langdurige onderhandelingen geweest. De CNV Dienstenbond is niet geheel tevreden over het resultaat, maar moet constateren dat dat op dit moment het maximaal haalbare is. Als we het resultaat nu niet hadden bereikt, waren de onderhandelingen over de zomer heen getild, wat wederom tot stevige vertraging had geleid en hadden we mogelijk ook weer te maken gekregen met de invloeden van andere CAOs. Daarom legt CNV Dienstenbond het bereikte resultaat met een positief advies aan de leden voor.

Het onderhandelingsresultaat
De belangrijkste punten uit het onderhandelingsresultaat zijn:
* Een structurele loonsverhoging voor alle onder de CAO Wonen vallende medewerkers van 1,5% per 1 september 2006 en 1,25% per 1 januari 2007;

* Een CAO tot en met 31 december 2007;

* Uitbreiding van de bandbreedte van maximaal aantal te werken uren per week naar 45 uur. Het gemiddelde aantal uren per week fulltime blijft op 37 uur staan;

* Verbetering reistijdenregeling voor buitendienstmedewerkers;
* Budget van 10.000,- beschikbaar voor internationale vakbondsprojecten waaronder CNV Internationaal;
* Afspraken Arboconvenant in CAO.

Daarmee is het ons gelukt om de wens van de werkgever om niet iedereen dezelfde loonsverhoging te geven (de knip tussen schaalsalarissen en bovenschalige salarissen) tegen te houden. Daarnaast gaat ook de wens van werkgevers om een extra wachtdag in te houden of een lager loon bij ziekte uit te betalen niet door. Ook de afspraken over kinderopvang en scholing blijven gehandhaafd. Ten aanzien van de afspraak inzake loon kan gesteld worden dat die, met name voor 2007 wat aan de magere kant is, maar hij gaat nu wel zo snel mogelijk in en geldt voor alle medewerkers in de branche. De tekst van het volledige akkoord treft u bijgaand aan.

Het woord is aan u
CNV Dienstenbond legt het onderhandelingsresultaat nu met een positief advies aan u voor. Echter, u beslist of dit onderhandelingsresultaat ook een definitieve CAO moet worden. Daarom roepen wij u op om uiterlijk vrijdag 18 augustus 2006 uw stem uit te brengen. Via bijgaand reactieformulier kunt u aangeven of u dit onderhandelings-resultaat wil accepteren en afwijzen. Daarnaast vraag ik u aan te geven waarom u tot die mening bent gekomen. Graag hoor ik van u.

Uw collega kan ook zijn of haar stem uitbrengen over dit onderhandelingsresultaat, als hij/zij lid wordt van de CNV Dienstenbond. Laat uw collega dan contact met ons opnemen zodat we dat kunnen regelen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl )