hoofdklasse hockey


7-7-2006 : Herenselectie Kampong compleet

Kampong heeft de herenselectie voor volgend seizoen bekend gemaakt. Behalve Paul Frederik van Esseveldt en Dean Couzins presenteert de promovendus nog eens drie nieuwe spelers.

Freerk ten Hoor (23) wordt de nieuwe eerste doelverdediger. Hij is de opvolger van Ernst Wagenmans, die in de kampioenswedstrijd tegen Voordaan afscheid nam van tophockey na tien jaar trouwe dienst. Ten Hoor komt van HCKZ uit Den Haag en heeft jarenlang in vertegenwoordigende teams Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje gespeeld. Ook nieuw is Sander Verlegh. Hij vertrekt bij Push om de aanval van Kampong te versterken.

Duitse verdediger
Kampong verheugd zich daarnaast op de komst van Maik Günther (23). De Duitser komt over van Münchner Sportclub (MSC) en zal als verdediger de gelederen komen versterken. Günther heeft ruime ervaring in de Duitse vertegenwoordigende elftallen onder 16, onder 18 en onder 21. In 2003 en 2004 speelde Günther voor het Duitse nationale team twee Championship Trophy's: in Amstelveen en in Lahore. Günther, die 24 interlands achter zijn naam heeft, speelt op dit moment in het Duitse Perspektivkader, de opstap naar het nationaal team. Tegenover de drie nieuwe spelers staat het vertrek van Roderick Reinstra en Lodewijk Beerman. Het tweetal verkast naar HCKZ.

Plaatje compleet
Na het eerder aantrekken van Paul Frederik van Esseveldt (Amsterdam, aanvaller) en Dean Couzins uit Nieuw Zeeland (97 caps, verdediger) heeft de technische staf van Kampong hiermee in totaal vijf nieuwe spelers aan haar selectie toegevoegd.
Rob Hofstede, bestuurslid tophockey is tevreden met de aanwinsten. 'Samen met Reinoud Wolff, de coach van Heren 1 is het plaatje van het herenteam compleet gemaakt. Deze spelers zijn een sterke impuls voor het team. Er is nu voldoende tijd om deze selectie klaar te maken voor een mooie rentree op het hoogste hockey niveau', zo lichtte hij toe. (Bron: Persbericht Kampong)