Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Brom- en snorfietsers en autobestuurders onder invloed

Zwolle, 07-07-2006

Aan de Oldeneelallee werd op donderdagavond een 22-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies 100 ug/l. Hij kreeg een bekeuring een rijverbod van een uur.

Op de Luttekestraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets staande gehouden. Bij de ademanalyse bleek hij onder invloed. Hij blies 290 ug/l. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Hij kreeg twee bekeuringen en een rijverbod van vier uren.

Aan de Jufferenwal werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Zwolle gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol op zijn bromfiets te rijden. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Aan de Pannenkoekendijk werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Zwolle op alcohol gecontroleerd. Hij reed op zijn bromfiets en was onder invloed. Hij blies 120 ug/l. en kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Spoolderbergweg een 27-jarige uit Hattemerbroek in zijn auto op alcohol gecontroleerd. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ook een 22-jarige man uit Wezep werd op dezelfde weg gecontroleerd. Hij blies 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een pv.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Ossenmarkt een 40-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor controle. Hij blies 340 ug/l. Hij kreeg een pv en een rijverbod van twee uren.