Politie Zaanstreek-waterland

NIeuwsberichten vrijdag 7 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-07-2006

Snelrecht voor winkeldief

Zaandam, 6 juli 2006, 17:11 uur

Een 40-jarige Zaandammer is aangehouden als verdachte van winkeldiefstal uit een winkel aan het Rozenhof. Winkelpersoneel maakte melding bij de politie van een aantal gestolen schalen en gaf een signalement door van de winkeldief. Vervolgens werd de politie gebeld door iemand die een man twee dozen in het struikgewas had zien verstoppen. Het opgegeven signalement kwam overeen met die van de winkeldief. Na een korte zoekactie in de omgeving werd de verdachte op het Ankersmidplein aangehouden. Hij had de witte dozen, met daarin de schalen, inmiddels weer uit de bosjes gehaald. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omdat hij een veelpleger is zal er snelrecht worden toegepast.

Diefstal uit school

Zaandam, 6 juli 2006, 19:36 uur

De afdeling Forensische Opsporing van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een school aan de Rode Zee in Zaandam. De daders zijn via een raam aan de achterzijde binnengekomen. Er wordt een computer vermist en het bureau van het schoolhoofd is doorzocht.

Winkeldief

Zaandam, 6 juli 2006, 14:05 uur

De politie heeft een 37-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten op de Gedempte Gracht zetten de achtervolging in van een man die toen hij de agenten zag het op een rennen zette. Hij kon uiteindelijk bij een nooduitgang van een bedrijf aan de Vinkenstraat worden aangehouden. Tijdens de fouillering werd een zonnebril nog voorzien van prijslabel met barcode aangetroffen. De man bleek ook gezocht te worden door het politiekorps Noord Holland Noord wegens diefstal en is overgedragen aan dit korps.

Bromfietser mishandeld

Zaandam, 6 juli 2006, 17:07 uur

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 47-jarige bromfietser uit Zaandam. De mannen, bekenden van elkaar, kwamen elkaar toevallig tegen en er ontstond een vechtpartij. De oorzaak zou liggen in de relationele sfeer. De bromfietser zou een paar keer in het gelaat zijn geraakt waarbij hij diverse verwondingen heeft opgelopen, waaronder vermoedelijk een gebroken neus. Hij is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Heel.

70 km te hard

Wormerveer, 6 juli 2006, 17:00 uur

Op de Provinciale Weg N246 ter hoogte van Wormerveer is donderdagmiddag een tweeënhalf uur durende snelheidscontrole gehouden. Met de lasergun werden 16 snelheidsovertredingen geconstateerd. Een 25-jarige automobilist uit Wormerveer moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 170 km per uur reed, terwijl maximaal 100 km per uur is toegestaan.