MINVROM: Zeeburg voert vrijwel alle VROM-taken goed uit

Ministerie vrom

http://www.vrom.nl

Stadsdeel Zeeburg voert vrijwel alle VROM-taken goed uit

De uitvoering van de VROM-taken door het stadsdeel Zeeburg in Amsterdam verloopt vrijwel bij alle taken goed. Dit blijkt uit een onderzoek dat begin 2006 is uitgevoerd door de VROM-Inspectie. De inspectie heeft de resultaten besproken met het stadsdeelbestuur. Het stadsdeelbestuur heeft de inspectie laten weten hoe zij de aanbevelingen en verbeterpunten gaat oppakken.

Van de dertig beoordeelde VROM-taken op het gebied van wonen, milieu en ruimtelijke ordening scoren er twintig .adequaat.. In 2005 voerde Zeeburg al verbeteringen door na een eerder onderzoek van de inspectie naar bouw- en woningtoezicht. De werkwijze van het stadsdeel is door de invoering van nieuwe werkprocedures en checklisten beter gestructureerd, transparanter en klantvriendelijker, zo meldt het nieuwe rapport van de inspectie. Daarnaast werkte het stadsdeel, meer dan voorheen, samen met de andere handhavingspartners zoals de Brandweer, dienst Milieu- en Bouwtoezicht en Milieupolitie.

Een verbetering is nodig van het actualiseren van bestemmingsplannen. Het gaat ook om een betere toetsing van bouwaanvragen aan het Bouwbesluit en een volledige rapportage hierover. Hetzelfde geldt voor het jaarlijkse milieuverslag over het uitgevoerde milieutoezicht en .handhaving. De controle op de beëindiging van de tijdelijke vrijstelling van bestemmingsplannen is tijdens het onderzoek van de VROM-Inspectie weer opgepakt.

Het stadsdeel is verantwoordelijk voor de uitvoering van de VROM-regelgeving. De VROM-Inspectie treedt hierbij niet alleen op als handhaver van de VROM-regels, maar bevordert ook de naleving door structurele problemen op te sporen en in overleg met gemeenten en stadsdelen op te lossen. Ook kan de inspectie door deze onderzoeken helpen het beleid op deze terreinen te verbeteren of aan te scherpen.

Nadere informatie over het onderzoek is te verkrijgen bij: Persvoorlichting ministerie van VROM: Persvoorlichter Floor Oomen is te bereiken via het secretariaat 070-339 26 16