Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 juli 2006, 187

Alle Eindhovense 65+âers ontvangen rond 14 juli 2006 de Seniorengids

Eerste Eindhovense Seniorengids verschijnt

Op vrijdag 7 juli presenteerde wethouder Hans-Martin Don de eerste Eindhovense Seniorengids. Hij deed dit in Woonzorgcentrum de Wilgenhof voor een afvaardiging van organisaties die veel met senioren te maken hebben. De oudste Eindhovenaar, dhr. Kuyken, die 23 juli a.s. 105 jaar wordt, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Seniorengids

Voor het eerst staan (website-)adressen en telefoonnummers, die voor mensen van 65 jaar en ouder van nut kunnen zijn, bij elkaar in één gids. Doel van de gids is deze groep mensen zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die Eindhoven te bieden heeft. De Seniorengids helpt hen zelfstandig de weg te vinden in Eindhoven, maar geeft ook, daar waar nodig, aanwijzingen voor ondersteuning.

De onderwerpen die in de gids aan bod komen zijn: Belangenorganisaties, Cultuur, educatie & ontspanning, Financiën, Gezondheid, Raadgeving & advies, Service, Vervoer, Vrijwilligers(werk), Wonen en Zorg.
De gids is tot stand gekomen door inspanningen van o.a. de werkgroepen seniorengids Stratum en Tongelre, de adviescommissie Seniorenbeleid, verankeringsgroep Ouderenproof, Loket W en gemeente Eindhoven.

Wanneer in brievenbus?

Rond 14 juli worden ongeveer 23.000 gidsen in Eindhoven verspreid. Ieder huishouden waar één of meer mensen van 65 jaar en ouder wonen krijgen de gids in de brievenbus. Mensen hoeven de gids dus niet zelf aan te vragen.