Gemeente Nijmegen

Bemmelsedijk in het weekend toch open

De Bemmelsedijk is vanaf dit weekend voorlopig weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Onlangs stelde de gemeente Nijmegen een verkeersmaatregel in, die autos en motoren in de zomerweekends verbood gebruik te maken van de Nijmeegse dijken aan de noordkant van de Waal. Op grond van de bezwaren van bewoners van de Laauwikstraat in Lent is deze maatregel voor de Bemmelsedijk ingetrokken. De weekendsluiting blijft wel van kracht voor gemotoriseerd verkeer op de Oosterhoutsedijk.

Aanleiding voor de gemeente om de bezwaren van de omwonenden te honoreren, is de toename van de verkeersdruk op de Laauwikstraat in Lent. Uit tellingen is gebleken dat de verkeersintensiteit daar aanzienlijk is toegenomen. Dat komt vooral door de nog niet voltooide infrastructuur in de Waalsprong. Verder is van belang dat bouwverkeer ook op zaterdag gebruik maakt van de Bemmelsedijk. Het alternatief Laauwikstraat is voor dat verkeer hoe dan ook niet gewenst.

De Oosterhoutsedijk blijft in het weekend wel afgesloten tot en met 30 september. De dijk is op zaterdagen van 12.00 tot 18.00 uur en zondagen van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De gemeente Nijmegen wil hiermee bereiken dat recreanten en bewoners in de zomer prettiger en veiliger op de dijken kunnen fietsen, wandelen en skeeleren. Zodra de infrastructuur in de Waalsprong voltooid is, wil de gemeente de Bemmelsedijk in de zomermaanden alsnog in het weekend afsluiten.