Juli 2006

PictureHolland.nl: eigen fotodatabank toeristische branche Tienduizenden professionele toeristische foto's zijn binnenkort verkrijgbaar op de nieuwe website PictureHolland.nl. Het is de eerste website die beheerd wordt door de toeristische branche zelf. De pers, een gemeente, provincie, regionaal bureau voor toerisme, VVV, reclamebureau, reisbureau, touroperator of een toeristisch-recreatieve ondernemer kan op één betrouwbare, centrale website terecht voor kwalitatief digitaal beeldmateriaal van diverse toeristische regio's in Nederland.
Initiatiefnemer
De fotodatabank is opgezet met de (financiële) ondersteuning van de Provincies Gelderland en Overijssel en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). Het initiatief is van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.

Aanmelden
In de aankomende maanden kunnen alle toeristische organisaties in Nederland zich aanmelden. Deelname houdt in dat men 24 uur per dag fotomateriaal kan aanbieden aan derden, al dan niet tegen betaling. Daarnaast heeft de organisatie beschikking over een eigen digitaal archief in de herkenbare stijl van de eigen toeristische regio. Op deze manier wordt een beter inzicht verkregen in de eigen voorraad van digitaal beeldmateriaal en die van partners in het land. Op PictureHolland.nl is op dit moment een voorproefje te zien en meer informatie over deelname te vinden.

Professionele fotografen
Naast het fotomateriaal van toeristische organisaties is de website ook gevuld met fotomateriaal van professionele fotografen en amateur-fotografen (mits het aan de kwaliteitseisen voldoet). Het gaat nadrukkelijk niet om vakantiekiekjes maar om fotomateriaal waarmee promotionele uitingen professioneel kunnen worden ondersteund.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.PictureHolland.nl of via 0344 636 891.


---

----------------------------