Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 7 juli

BERGEN OP ZOOM, 7 juli 2006

Man raakt ernstig gewond bij val

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagmiddag 7 juli gebeurde er een ongeval in de Nieuwstraat ter hoogte van het Catharinaplein. Een man was bezig met het lossen van een vrachtwagen en liep achterwaarts richting de laadklep van het voertuig. Hij liep te ver achteruit en viel vanuit de laadruimte ongeveer 1 meter naar beneden. De man (gegevens onbekend), kwam op zijn hoofd terecht en raakte buiten bewustzijn. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Politie houdt verdachte aan in onderzoek naar woninginbraak

LEPELSTRAAT: De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige inwoner van Lepelstraat aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. In de nacht van woensdag op donderdag was er ingebroken in een woning aan de Kladseweg. Toen de hoofdbewoner omstreeks 1.45 uur wakker werd van een onbekend geluid, nam hij poolshoogte en betrapte hij een inbreker. Deze nam hierop direct de benen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en een sporenonderzoek in en om de woning ingesteld. Op grond hiervan kon de verdachte in de loop van de middag worden aangehouden. Hij heeft tegenover de politie toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de inbraak en is in verzekering gesteld. De politie continueert het onderzoek

Inbraak in loods

BERGEN OP ZOOM: Tussen zondagavond 2 juli en donderdagmiddag 6 juli is er ingebroken in een loods aan de Ringersweg. De daders maakten gaten in de wanden van de loods. Er is niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Man beroofd van tas

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 6 juli omstreeks 23.00 uur liep een 19-jarige man uit Ossendrecht over het Wilhelminaveld. De man liep door een mensenmassa toen een onbekende plotseling de tas van zijn schouder trok en wegliep. In de drukte was de dader niet meer te achterhalen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Man gewond bij éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van een éénzijdig ongeval. Een 24-jarige man uit Boekel had vanaf de A4 de afrit richting Randweg Noord genomen. Door onbekende oorzaak kwam de vrachtauto waar hij in reed aan de linkerkant in de berm terecht. Hij reed van het talud en kwam zon 100 meter verder in de struiken terecht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij behandeld is voor een hersenschudding.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdagochtend even voor 02.00 uur een 51-jarige man uit Halsteren aan voor rijden onder invloed. De man reed op een snorfiets over de Steenbergseweg, toen hij werd staandegehouden door de politie. De politie nam hem een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau kon de man de ademanalyse niet afmaken. Daarom is van hem bloed afgenomen voor onderzoek. De snorfietser kreeg een rijverbod van 12 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Tussen woensdagmiddag 5 juli en vrijdagochtend 7 juli is er vanaf een parkeerplaats aan de Groeshof een auto gestolen. Het gaat om een groen Ford escort station met kenteken NJ-NB-93. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op vrijdag omstreeks 01.45 uur een 28-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom op alcoholgebruik aan de van Assendelftstraat. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 410 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden van vernieling auto

HOOGERHEIDE: De politie hield aan het begin van donderdagavond 6 juli een 23-jarige man uit Ossendrecht aan voor vernieling van een auto van een 24-jarige man uit Hoogerheide. De verdachte vloog de man aan en vernielde zijn auto. Dit alles was resultaat van een langlopend conflict tussen de twee. De 24-jarige man belde de politie en deed aangifte van vernieling. Hierop hield de politie de verdachte aan.

Politie onderzoekt ontvoering Roosendaalse verder

ROOSENDAAL: De politie is vandaag verder gegaan met het onderzoek naar de vrijheidsbeneming die gisterenmiddag plaatsvond. De vrouw stond aan de Dijkrand, nabij de Takpspui op een klein parkeerplaatsje bij haar auto, toen drie onbekende mannen haar in een witte Opel Astra duwden. Eén van hen stapte in de auto van de vrouw, een helderrode mercedes personenauto en reed achter de andere auto aan. De autos reden over de Takspui, via de van Beethovenlaan en de Antwerpsestraatweg naar de oprit van de A58. Onderweg werd de vrouw bevraagd en mishandeld. Op de oprit werd de vrouw uit de auto geduwd, vermoedelijk omdat de daders op dat moment bemerkten dat er een persoonsverwisseling had plaatsgevonden. Hier is ze met haar auto achter gelaten. Ze is naar huis gereden en heeft de politie gebeld.
Het 56-jarige slachtoffer uit Roosendaal is onder doktersbehandeling gesteld. Ze hield een gebroken knie en letsel in het gelaat over aan de mishandelingen. Ook is zij zeer ontdaan van het gebeuren. De politie gaat verder met het onderzoek en is nog steeds op zoek naar getuigen.

Politie pakt drie jongemannen op voor poging tot inbraak

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagavond 6 juli drie jongemannen aan voor poging tot inbraak. Een getuige zag hoe drie mannen een deur probeerden in te trappen en belde de politie. Deze ging polshoogte nemen en zag drie personen wegvluchten. Na een korte zoektocht trof men drie jongens aan op de Burgemeester Freijterslaan. Ze zijn aangehouden. Het gaat om een 18-jarige, een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Roosendaal. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau en verhoord. De 18-jarige verdachte is vrijdagmiddag in vrijheid gesteld, omdat zijn betrokkenheid in de zaak niet kon worden aangetoond. De andere twee zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar zag op donderdag 6 juli hoe een man een artikel uit de winkel onder zijn kleding stopte en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Hij is hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. De 32-jarige man uit Roosendaal is op het politiebureau verhoord en na betaling van een boete van 120,- in vrijheid gesteld.

Man met mes aangehouden

ROOSENDAAL: Een getuige zag op vrijdagmiddag een man over de Mozartlaan lopen met een mes aan zijn riem. De getuige belde de politie. Deze trof de 20-jarige man uit Klarenbeek aan en hield hem aan. Na verhoor en inbeslagneming van zijn wapen stelde de politie de man in vrijheid. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg