Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 juli 2006

Politie houdt winkeldief aan

UDENHOUT: Donderdag 6 juli rond 11.20 uur is in de Kreitenmolenstraat een 48-jarige vrouw uit Thorn aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerkster van de supermarkt zag dat de vrouw producten uit het winkelmandje in haar boodschappentas overhevelde. Hierop waarschuwde zij de bedrijfsleider die de vrouw staande hield, toen ze de winkel wilde verlaten. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is ze met een AU-dagvaarding heengezonden. De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij of zij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij of zij bij verstek worden veroordeeld.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie heeft donderdag 6 juli omstreeks 21.10 uur een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht die avond diverse familieleden met een mes te hebben bedreigd. Eerder op de dag zou hij bovendien met zijn auto tegen de garagedeur van zijn ouderlijk huis zijn gereden. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Passagier aangehouden voor rijden zonder helm

TILBURG: De politie heeft donderdag 6 juli rond 21.50 uur op de Broekhovenseweg een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zat achter op een scooter bij een bekende van hem. De bestuurder en zijn passagier droegen beiden geen helm, waarop de politie hen staande hield. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en reed snel weg. Hierbij reed hij met de scooter tegen de stilstaande politieauto aan. Een agent kon de 18-jarige passagier nog staande houden. De Tilburger is meegenomen naar het bureau waar hij bekeurd is voor het rijden zonder helm en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Tevens heeft hij een verklaring afgelegd. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de scooter.

Politie houdt automobilist aan

TILBURG: Donderdag 6 juli rond 15.50 uur heeft de politie op de Turnhoutsebaan een 47-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. De man reed in een auto die niet verzekerd en niet gekeurd was. De man bleek bovendien een rijontzegging te hebben en mocht dus helemaal geen auto rijden. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tevens is zijn auto in beslag genomen.

Agressieve man opgepakt na huiselijk geweld

TILBURG: Vrijdag 7 juli rond 07.40 uur heeft de politie in een woning in de Besterd een 35-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De verdachte wordt ervan verdacht zijn 31-jarige ex-vriendin te hebben geslagen. Ook wordt hij ervan verdacht de voordeur te hebben vernield en haar auto te hebben beschadigd. De man is aangehouden en op het politiebureau ingesloten. De vrouw wilde geen aangifte doen.

Nachtje cel voor agressieve man

TILBURG: Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 6 juli rond 20.00 uur aangehouden op het terrein van een instelling in de Reitse Hoevenstraat. De voormalige bewoner moest het pand verlaten en was het hier niet meer eens. Hij driegde het pand in brand te steken. Hierop waarschuwden medewerkers van de instelling de politie. De man is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. Hij is vrijdag 7 juli na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding. De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij of zij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij of zij bij verstek worden veroordeeld. Tevens kreeg de man een terreinverbod voor de instelling.

Auteur: Leonie van Ooijen