Gemeente Hengelo

Wethouder Otten roemt nieuw woonzorgcentrum aan Oelerweg

Het grote gele gebouw op de hoek van de Oelerweg met de Geerdinksweg kan geen enkele Hengeloër ontgaan zijn. De voorbereidende werkzaamheden en de bouw van woonzorgcentrum De Klokstee hebben zes jaar gekost en sinds vrijdagmiddag 7 juli is het officieel geopend. Huidige bewoners, die vroeger ook op de plaats van De Klokstee hebben gewoond, hebben een grote luchtballon voor het pand opgelaten. Wethouder Bert Otten van de gemeente Hengelo, directeur Peter Pinkhaar van woningstichting St. Joseph in Hengelo en anderen deden een openingswoordje.

De Klokstee is een markant complex met 106 woningen en een parkeergarage. De woningen in het pand zijn ruim, gelijkvloers en uiteenlopend in grootte en prijsklasse. Als het nodig is, kan de bewoners zelfs verpleeghuiszorg worden aangeboden. Zestig woningen worden verhuurd, de rest is verkocht. Aan belangstelling was niet te klagen; 214 huishoudens hebben gevraagd om een plek in De Klokstee.

'Spannend gebouw'

Het complex heeft een winkelcentrum, een ontmoetingsruimte en zelfs nestkastjes voor gierzwaluwen en torenvalken. Volgens directeur Pinkhaar is het een spannend gebouw: 'Ik wil wedden dat veel mensen nog steeds niet alle plekken in dit gebouw hebben gezien. Het is ook nog niet helemaal af. De punt wordt nog mooier gemaakt en er komt een klok in. Dat kan ook niet anders als je het complex De Kokstee noemt.'

Drie ton van gemeente Hengelo

Wethouder Otten is laaiend enthousiast over het gebouw, zegt hij tijdens zijn toespraak in de ruime glazen lobby. 'Het is een fantastisch, licht gebouw met veel wooncomfort en hoogwaardige voorzieningen. Ouderen kunnen op deze manier langer zelfstandig en in hun eigen buurt blijven wonen. Dat vinden wij als gemeente erg belangrijk, zeker gezien het feit dat over niet al te lange tijd 20 procent van onze bevolking tot de senioren hoort. De gemeente heeft via de Wet Voorzieningen Gehandicapten, WVG, drie ton beschikbaar gesteld voor dit woonzorgcentrum. Dit pand is klaar voor de toekomst', aldus wethouder Otten.