Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/07/06)

OOSTERHOUT NB, 7 juli 2006

Man aangehouden voor vernieling

WOUDRICHEM: In de nacht van donderdag 6 juli op vrijdag 7 juli heeft de politie kort voor middernacht in de Prins Willem van Oranjestraat een 38-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De verdachte had eerder op de avond een auto vernield op een camping aan de Stadshaven. Hij gooide onder andere een ruit van de auto in. Toen hij later op de avond terugkwam en zich opnieuw misdroeg en daarbij onder andere autobanden lek stak, kon hij na een kort politieonderzoek worden aangehouden. De 36-jarige eigenaresse van de auto, uit Woudrichem, heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het onderzoek loopt nog.

Politie houdt eigenaar hennepkwekerij aan

WAALWIJK: In de Stationsstraat is donderdag 6 juli rond 17.00 uur een 46-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De politie hield de man buiten heterdaad aan op verdenking van overtreding van de Opiumwet en had hiervoor toestemming van Justitie.
Donderdag 15 juni trof de politie in de woning van de verdachte een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Er stonden 28 moederplanten en 49 stekjes in de woning. De planten zijn samen met alle apparatuur verwijderd. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig. De man bekende dat de kwekerij van hem was en is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontroles

DORST: De politie hield donderdag 6 juli een verkeerscontrole op de Ketenbaan. Daarbij zijn in totaal 50 voertuigen gecontroleerd en 11 bekeuringen uitgeschreven: 5 voor het niet dragen van de autogordel en
1 voor rijden met een onjuiste losbreekreminrichting, rijden met onleesbare kentekenplaat, rijden zonder rijbewijs, kentekenplaat aanhanger niet in overeenstemming met kenteken auto en rijden onder invloed. De automobilist die betrapt werd op rijden onder invloed is een 41-jarige man uit Den Bosch. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 480 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

OOSTERHOUT: Tijdens een snelheidscontrole op de Vijf Eikenweg heeft de politie donderdag 6 juli 2550 passanten gecontroleerd. 176 van hen reden te hard en worden hiervoor bekeurd.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

SLEEUWIJK: In de nacht van donderdag 6 juli op vrijdag 7 juli rond
02.00 uur hield de politie op de Woudrichemsedijk een 24-jarige automobilist uit Woudrichem aan. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 290 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Auteur: Leonie van Ooijen