Time : 17:36:21
Date : 07 July 2006
Sender Name: Utopia Belgium

Bioscoopgroep Utopolis nù al koploper in digitale projectie in België

In 2004 was Utopia één van de eerste bioscoopgroepen in Europa om een optie te nemen op de toekomst van de bioscoop, die digitaal is. Door deze nieuwe technologie van meet af aan te steunen, zonder evenwel de oorsprong van de cinema uit het oog te verliezen, wil Utopia zichzelf opstellen als voorloper in Europa.

Begin deze maand, nam Utopia de beslissing om hun digitaal projectorenpark te verdubbelen. Het complex in Luxemburg-stad is het allereerste 100% digitale bioscoopcomplex in Europa.

De beslissing van Utopia group om mee te gaan in de evolutie naar digitale cinema werd gemotiveerd door een aantal argumenten:

De kwaliteit van de digitale projectie is beter dan projectie met 35mm pellicule. Hoewel bijna alle media digitaliseren is de bioscoop blijven vastklampen aan analoge technologie.

Cinema wordt digitaal, willen of niet. Door vanaf het prille begin mee te gaan in deze evolutie zal Utopia hieraan in de toekomst ten volle kunnen deelnemen dankzij een leer- en experimenteerfase, in samenwerking met digitale ontwikkelaars.

Door in elke afdeling voorbereid te zijn op de technologie van morgen kan Utopia een actieve speler worden in plaats van verrast te zijn door de nieuwe ontwikkelingen.

Met digitale projectie zijn er nieuwe mogelijkheden wat betreft het aanbieden van alternatieve content, bijvoorbeeld het rechtstreeks uitzenden van sportevenementen, live-concerten en opera, ... Zo hebben voetballiefhebbers het volledige WK op groot scherm kunnen volgen in High Definition. Eerder dit jaar werd het Nieuwjaarsconcert in Wenen live vertoond en klassieke concerten in kader van het Mozart-jaar volgen.

Dankzij digitale projectie worden bioscoopzalen nog interessanter voor het organiseren van conferenties en commerciële presentaties door de kost van de multimedia presentatie te beperken en de kwaliteit en flexibiliteit te vergroten.

Utopolis is dan ook verheugd dat andere bioscoopnetwerken de digitale trend volgen. Op deze manier zal het aanbod in digitale films stijgen en dit komt de consument alleen maar ten goede.

Contactpersoon:
Dhr Stijn Vanspauwen,
Operations Manager Utopolis Belgium

+32 (015) 55 77 33 - +32 (0478) 882 180

URL: http://www.utopolis.com
http://www.utopolis.be