Gemeente Teylingen

bestemming gemeentehuis Warmond

Gemeente Teylingen zoekt originele bestemming gemeentehuis Warmond

27 juli 2006

PERSBERICHT 7 juli 2006 - De gemeente Teylingen heeft in haar raadsprogramma aangegeven dat het gemeentehuis van de voormalige gemeente Warmond verkocht zal worden.

De voorwaarden waaronder dit zal gebeuren zijn onlangs door het college vastgesteld. De gemeente is op zoek naar een bestemming voor het pand, waarbij de gemeenteraad de voorkeur heeft uitgesproken voor een hotel. Het pand wordt uitsluitend verkocht onder de voorwaarde dat het vooraanzicht van het gebouw gehandhaafd blijft. De verkoop zal door een makelaar worden begeleid. Volgens planning zal voor het eind van het jaar de verkoop rond moeten zijn.

Na de fusie van de gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond werd het gemeentehuis van Warmond alleen nog gebruikt voor vergaderingen en niet meer als gemeentehuis. De politie zit nog wel in het gebouw. Gedeeltelijk wordt het ook nog als woonbestemming gebruikt. De nieuwe gemeenteraad heeft in haar raadsprogramma aangegeven dat het voormalige gemeentehuis verkocht mag worden. Concrete voorwaarden waaronder het pand verkocht mag worden zijn nu opgesteld en de gemeente is nu op zoek naar een geschikte makelaar die de gunning gaat begeleiden.

Aangezien het gemeentehuis een historisch pand is in Warmond wordt het gemeentehuis uitsluitend verkocht als het vooraanzicht gehandhaafd blijft. Mogelijke bestemmingen voor het pand kunnen zijn kantoor, hotel- of een woonbestemming.

De minimumprijs voor inschrijving is vast gesteld op EUR 2.000.000. Bij een eventuele woonbestemming moeten minimaal 15 wooneenheden worden gebouwd, waarbij geen voorkeur wordt aangegeven voor een bepaalde doelgroep (starters, senioren, vrije markt).

GeĂŻnteresseerden die bereid zijn deze minimumprijs te betalen kunnen een bod uitbrengen. Dit bod dient ingediend te worden, samen met plannen voor de inrichting van het terrein c.q. de verbouwing van het pand. De verkoop van het gemeentehuis vindt plaats op basis van de ingediende plannen in combinatie met de geboden prijs.

Voorstellen voor het voormalige gemeentehuis kunnen ingediend worden bij de door de gemeente nog aan te stellen makelaar.