Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lustrum editie Breda Hippique; als nooit tevoren!

Van 7 tot en met 9 juli vindt de eerste lustrum editie van Breda Hippique plaats op Landgoed De Prinsenhoeve in Breda. Drie dagen lang is dit het centrum van de Nederlandse paardensport met wedstrijden in vier disciplines: mennen (vierspannen), eventing (military), springen en dressuur. De internationale vierspan- en eventingwedstrijden zullen naar verwachting weer gevuld zijn met de beste nationale en internationale menners en ruiters. In het kader van het lustrum is er extra aandacht besteed aan de bezoeker. Zo is de marathon (vierspannen) in tijdstip verlaat op de zaterdag, is de cross-country (eventing) van de vrijdag naar de zondag verplaatst en is het dressuur stadion verbeterd. De Outdoor fair terrein is vergroot en luxer dan ooit, en er zullen speciale lustrum activiteiten plaatsvinden. De fervente liefhebber van paardensport mag Breda dus ook dit jaar niet overslaan.

Breda Hippique is meer dan paardensport alleen. Vele extra's zoals Ladies Day, de Cross Country Golfwedstrijden en de Outdoor Fair met een variëteit aan stands inclusief een kinderdorp maken het tot een zeer compleet evenement. In het kader van het lustrum organiseert de Ladies Day commissie dit jaar ook een Chapeau Vivant, een levend hoedenschilderij. Hoedenontwerpers worden hiervoor uitgenodigd voor een high tea tijdens Breda Hippique Ladies Day. In 2005 trok Breda Hippique 40.000 bezoekers. Ook bij het regionale bedrijfsleven is het evenement inmiddels bekend. Vele bedrijven weten de professionele hospitality faciliteiten te waarderen en nodigen graag hun gasten uit. Breda Hippique opent haar mogelijkheden tot netwerken via de imposante VIP tent, de cross-country golf dagen, menclinics, rondleidingen, the international breakfast en de mogelijkheid tot het geven van symposia tijdens het evenement. Bovendien is Breda Hippique met ruime aandacht van de media een ideaal evenement voor het profileren van de bedrijfsnaam, zo is StadsRadio Breda voornemens om alle wedstrijddagen live uitzendingen te verzorgen vanaf het wedstrijdterrein.

De menwedstrijden, met vierspannen paarden en pony's zorgen al jaren voor grote spanning in Breda. Internationale deelnemers nemen het op tegen de Nederlandse toppers zoals IJsbrand Chardon bij de paarden en Peter de Koning bij de pony's. Het rijden, tijdens de marathon, door imposante hindernissen in het veld, is het hoogtepunt op de zaterdag. Op spectaculaire wijze beslechten de aanspanningen dan de hindernissen. Op verzoek van bezoekers en vierspan liefhebbers is het tijdstip van de start op zaterdag verlaat. Hierdoor is het voor een breder publiek, vooral dat wat ietsje verder weg woont, toch mogelijk om alle combinaties te aanschouwen.

De eventingwedstrijden zorgen eveneens al jaren voor grote spanning in Breda. Internationale deelnemers nemen het op tegen de Nederlandse toppers zoals Jan van Beek, Judith Anssems, Edith Tuytelaars, Ilonka Kluytmans en Anouk van Gerwen. Ze rijden, tijdens de cross-country, door 25 hindernissen in het veld in de mooie omgeving van 'Landgoed de Prinsenhoeve'. In de cross-country worden uitsluitend natuurlijke hindernissen gebruikt zoals water, wallen en bomen. Omdat vooral de tijd waarin het cross parcours moet worden afgelegd belangrijk is, zorgt dit onderdeel voor veel spektakel. Op verzoek van veel bezoekers en eventing liefhebbers heeft Breda Hippique besloten om de cross-country voortaan op zondag te laten plaatsvinden.

Ook de dressuur rubrieken zullen naar verwachting weer zijn voorzien van menig nationale en regionale topper. Een aantal dressuurrubrieken staat tevens open voor deelnemers uit België waarmee Breda Hippique ook voor de dressuur het internationale aspect nog beter gaat belichten. Op de zaterdag worden de Grand Prix, de Prix St. George en een Kür op muziek Intermediaire I verreden. De dressuur op zondag bestaat uit een wedstrijd voor de Pikeur Trophy, Kür Intermediaire I en de dressuur climax de Grand Prix Kür op muziek. In het kader van de upgrading van het hele evenement en het lustrum is ook het dressuurstadion verbeterd. De VIP accommodatie wordt vergroot, er worden meer tribunes geplaatst en de dressuurbodem wordt verbeterd.

Drie dagen lang wordt er ook gesprongen door regionaal bekende ruiters zoals Leon Kuypers en Kees van der Pluijm. Op de zondag is het hoogtepunt als geplaatste Z/ZZ springcombinaties strijden om podium plaatsen tijdens de echte Derby om de Grote Prijs van Breda in één van de weinige derby's in Nederland.

Op www.BredaHippique.nl de officiële website van Breda Hippique kunt u alles vinden betreffende het evenement. Van programma tot foto's, van sponsoren tot informatie.

Breda, 16 mei 2006. Stichting Breda Hippique, Postbus 7093, 4800 GB Breda, e-mail: info@bredahippique.nl
---