Studenten organiseren cultshot

HAREN, 20060601 -- Er zijn op dit moment maar weinig activiteiten voor jongeren in de gemeente Haren, om daar wat aan te doen zijn drie jongeren uit de omgeving Haren in samenwerking met 't Clockhuys-CKC bezig een festival te organiseren. Het festival, genaamd Cultshot, zal plaatsvinden op vrijdag 7 juli, in en rondom 't Clockhuys. Het evenement wordt gesubsidieerd door de gemeente Haren en de provincie Groningen in het kader van creatieve netwerken. De Gemeente Haren begeleid de studenten ook in het organiseren van het festival.


ONTSTAAN FESTIVAL
Vorig jaar werd er in Haren een dergelijk festival georganiseerd door het Jongeren Programeer Team (JPT). Dit festival, genaamd InterAct, vond plaats op 25 juni 2005. Een van de leden van het programmeerteam, Marianne Hoekstra, raakte enthousiast en zorgde voor de grondvesten van Cultshot. Hierna hebben twee andere jongeren zich bij de organisatie gevoegd.

PROGRAMMA
Het Cultshotfestival gaat van start op vrijdagmiddag 7 juli vanaf 15.00 uur in en rondom 't Clockhuys in Haren. Jongeren kunnen s'middags deelnemen aan diverse workshops, zoals muziek, tangodansen, striptekenen, film en theater en nog veel meer. Ook zijn door talentvolle jongeren gemaakte films, toneelstukken en kunstwerken te bezichtigen. s'Avonds zal op het oude schoolplein bij 't Clockhuys diverse bands te zien zijn, waaronder de uit Hoogezand afkomstige band LPG, onlangs gekozen door Nokia voor de muziek van een nieuwe wereldwijde commercial. Ook de nationaal opkomende band Sneakerfreak en de Friese band Zwart op Wit zullen van de partij zijn. Dit wordt afgewisseld met jonge zich nog ontwikkelende bands uit de regio.
Leerlingen van het Zernikecollege en het Maartenscollege leveren een bijdrage aan dit festival en zullen ook op deze dag hun kunsten vertonen.

SITE
Meer informatie over Cultshot en het gehele programma is te vinden op www.cultshot.nl




Marianne Hoekstra