Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Jazz on the Beach' in Hoek van Holland op 7 juli 2006 met Wouter Hamel, JazzJuice, Cheverón, Conjunto Tres-Dos en Magda Mendes Brazilian Quartet

Op 7 juli vanaf 17.00 uur presenteert Driven by Jazz 'JAZZ ON THE BEACH' in Hoek van Holland. 'Jazz on the Beach' is geïnspireerd door de komst van het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam en wordt georganiseerd door Driven by Jazz en Stichting Promotie Hoek van Holland. Jazzmuziek is de inspiratiebron van het programma dat letterlijk voort- en aangedreven wordt door jazz. 'Jazz on the Beach' vindt plaats in en om vijf horecagelegenheden op het strand van Hoek van Holland tussen 17.00 en 24.00 uur. Het programma van Jazz on The Beach bestaat uit Wouter Hamel, Magda Mendes Brazilian Quartet, Conjunto Tres-Dos, JazzJuice en Chevéron.

Wouter Hamel - 17.00 uur - Noorderpier
Natuurlijk mag je Wouter Hamel niet vergelijken met Jamie Cullum, maar het is wel een feit dat ze beiden jong zijn en begenadigd met een uitzonderlijk talent. Hamel begeeft zich op de grenzen van jazz, pop en zelfs chanson. Dat liet hij ook zien op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2005. Hij won dit concours prijs als enige mannelijke vocalist ooit. Het oordeel van de jury: 'lef, timing en uitzonderlijke frasering in zijn doorleefde en uitzonderlijke zangprestaties....bij Wouter kan je achterover gaan hangen en genieten van zijn stem'. Na het winnen van deze prestigieuze prijs trad hij op in diverse televisieshows en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.

Magda Mendes Brazilian Jazz Quartet - 18.30 - Zeebries

Magda Mendes heeft in haar thuisland Portugal met haar prachtige stem al menig hart veroverd. Zij wordt begeleid door muzikanten die hun sporen ruimschoots binnen de Braziliaanse- en jazzscene van Nederland (en daarbuiten) hebben verdiend. Originele composities worden afgewisseld met bewerkingen van bekende Braziliaanse nummers, waarbij composities van wereldberoemde Braziliaanse artiesten als Antonio Carlos Jobim, Caetano Veloso, Gilberto Gil natuurlijk niet ontbreken. Naast het Braziliaanse repertoire richt de groep zich op traditionele Portugese muziek, waar de wereldberoemde 'Fado' toe behoort. Deze traditionele liederen worden echter in een geheel nieuw jasje gestoken, waarbij sterke invloeden uit de jazz en Braziliaanse muziek te horen zijn.

Conjunto Tres-Dos - 18.30 - Restaurant Sand

Conjunto Tres-Dos speelt een unieke mix van muziek uit de jaren '50 en '60, het tijdperk van de cha-cha-cha en vroege salsa, de tijd waarin de Cubaanse descarga, een soort jamsessie met ingrediënten uit de son en de jazz, ontstond en door de grote bandleider Cachao bekend gemaakt werd. Muziek uit een tijdperk van romantische bolero's en ballades en, niet te vergeten, de tijd waarin de danzón en de charanga hun comeback beleefden, en Celia Cruz samen met Sonora Matancera haar grootste successen vierde. Conjunto Tres-Dos laat al deze genres de revue passeren, soms authentiek, vaak op hun eigen manier, altijd dansbaar en vol enthousiasme. Spetterende improvisaties afgewisseld met mooie zangpassages en toch altijd groovy!

JazzJuice ft Tamara Maria en Carlo Banning - 19.30 uur - Beachclub Royal JazzJuice brengt een heerlijke mix van dance met oude jazz classics, overgoten met een Latin/Brazilian sausje. Oude nummers worden met elektronische effecten in een nieuw jasje gestoken. JazzJuice is een project van DJ Graham B en producer en componist Alain Eskinasi, samen ook bekend als leden van Electro Coco. Graham B kwam eind jaren '80 naar Amsterdam en speelde als pionier een invloedrijke rol in de Nederlandse dancescene. Alain Eskinasi werkte als producer bij Virgin Records in de Verenigde Staten met o.a. Yes en Steely Dan. Speciale gasten zijn saxofonist Carlo Banning en jazz/latin zangeres Tamara Maria.

Cheverón - 21.30 uur - Caribean Beach Café
Wat gebeurt er als je old fashion salsa, nu-funk en jazz mixt? Precies dat wat je op een mooie zomeravond aan het strand wilt hebben. Cheverón is een latin-groove orkest dat hiervoor alles in huis heeft. De bandleden komen uit alle uithoeken van de wereld, hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend en vormen samen één van de meest unieke en beste salsa-orkesten die Nederland kent. Zomers, lichtvoetig en virtuoos, maar ook heavy, groovy, stampend en dampend. Cheverón is de perfecte afsluiter van Jazz on the Beach. Geen smoesjes meer, zweetbandjes om, deo in de aanslag, dansslippers aan, heupen los en dansen maar!

'Jazz on the Beach' wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Promotie Hoek van Holland, Deelgemeente Hoek van Holland, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, StenaLine, Vereniging Hoekse Strandrecreatie. Productie en organisatie: Driven by Jazz, Stichting Promotie Hoek van Holland.


- Einde persbericht -



Ingezonden persbericht