Nedelands Kampioenschap Wakeboard Boot

Nederlandse waterski bond


- Persbericht -

smart NK Wakeboard Boat 7 en 8 juli in Maurik

Maurik Op 7 en 8 juli zal bij Water Ski Vereniging Maurik het smart NK Wakeboard Boat plaatsvinden. Tijdens dit evenement zal de Nederlandse Wakeboardtop gaan strijden om de eerste plaats.

In Alphen aan den Rijn vond op 16, 17 en 18 juni jl. al het smart NK Wakeboard aan de Kabel plaats. Marcel Doorgeest eindigde daarbij op de eerste plaats, vlak voor respectievelijk Sjors en Tom van de Kerkhof. Daphne Doorgeest stond op het hoogste podium bij de Open Ladies. Het is nog maar de vraag of deze Nederlands Kampioenen Kabel ook zullen winnen bij de Boat discipline, omdat deze discipline een aantal specialisten kent. Alex: Hier komt gezeik van, dan ook Ketellapper en zo noemen. Er is altijd strijd als Doorgeest te vaak wordt genoemd en dat vind ik ook niet terecht. Ik ga voor allemaal!

Marcel Doorgeest was vorig jaar ook al Nationaal Kampioen achter de boot. Met het prolongeren van zijn titel achter de boot zou hij de dubbelslag kunnen slaan. Bij de dames zal ook Denise de Haan aan de start verschijnen. De Haan heeft zich dit jaar toegelegd op het onderdeel Boot en wil daarin internationaal scoren. Na meervoudig nationaal kampioene en zelfs wereldkampioene te zijn geweest aan de kabel heeft zij het NK Kabel in Alphen aan den Rijn laten schieten om aan een internationaal bootevenement deel te nemen. Op het WK Boat in 2005 behaalde De Haan al de bronzen medaille. Haar hoogste verdienste was goud tijdens de World Games in 2005 waar zij als enige Nederlandse door het NOC-NSF naar werd uitgezonden.

Wakeboarden is een snel groeiende watersport: zijwaarts staand op een board en voortgetrokken door een kabel of een boot maken wakeboarders de meest extreme sprongen en manoeuvres. Bij de bootdiscipline wordt daarbij de hekgolf als springschans gebruikt. Om een betere hekgolf te creëren zijn de boten van ballasttanks voorzien.

Voor toeschouwers is het een bijzonder spectaculaire sport om te zien. Het evenement kent een live DJ en een enthousiaste speaker, waardoor het smart NK Wakeboard dynamisch is om als toeschouwer bij te wonen.

De wedstrijden zullen op 7 juli beginnen om 18.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Zaterdag zal om 8.00 uur gestart worden. Tijden de prijsuitreiking, die om 18.00 uur plaatsvindt, zal bekend worden gemaakt wie zich Nederlands Kampioen Wakeboarden Boat mag noemen. De wedstrijden worden officieel uitgeschreven door de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond.

De toegang voor het publiek is gratis. Alle informatie over het smart NK Wakeboard is te vinden op: www.smartnkwakeboard.nl en www.waterskibond.nl



Nederlandse Waterski Bond