Kunst aan de rand van Nederland

Een nieuwe galerie in Nieuweschans

NIEUWESCHANS, 20060628 -- Op vrijdag 7 juli 2006 opent een nieuwe galerie haar deuren in Nieuweschans. Galerie Ka, gevestigd in de voormalige brandweerkazerne, voorheen Het Kunsthuis Nieuweschans.


Galerie Ka is een kleine galerie waarin het werk van beeldend kunstenaar Carla van den Berg, tevens eigenaresse van de galerie, te zien zal zijn. Daarnaast is er met enige regelmaat werk te bezichtigen van gastexposanten.

Carla van den Berg (1955) is geboren in Zeist en woont en werkt sinds maart 2006 in Nieuweschans. Momenteel werkt zij aan een serie van acrylverf op eigen handgeschept papier wat zij zo dik en stevig maakt dat het meer op een soort karton lijkt. Soms worden er tijdens het proces van het papier maken takjes of draadjes raffia toegevoegd. Carla bezit een sterke fascinatie voor de universele kracht van symbolen en de indringende werking van naïeve kunst van oude volkeren. Zij laat zich in haar werk dan ook inspireren door rotstekeningen en eeuwenoude symboliek.

De eerste gastexposant van Galerie Ka is de glaskunstenaar Lei Borro uit Sittard. Een tiental van zijn objecten zijn te bezichtigen van 7 juli tot 30 september. Lei Borro (1947) gebruikt een breed palet aan stijlen en vormen, maar heeft een uniek eigen handschrift ontwikkeld met composities, waarin zowel kleur als vorm een prominente plaats innemen. Maar méér nog dan bovengenoemde elementen, is de glaskunst van Lei Borro gericht op de emotionele beleving van de kijker.

Galerie Ka, Voorstraat 47 Nieuweschans, is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur en na afspraak (0597 52 22 99). Op www.galerie-ka.nl en www.kunstaanderandvannederland.nl vindt u altijd actuele informatie.



Ingezonden persbericht