Ingezonden persbericht


Amsterdam 27 juni 2006

Betreft: Uitnodiging 5 days off MEDIA

Geachte heer / mevrouw,

De directies van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Melkweg, Paradiso en Mojo Concerts nodigen u uit voor de voorbezichtiging van de tentoonstelling

SENSORIUM i. h. k. v. 5 days off MEDIA
vrijdag 7 juli, 16.00 uur, Nederlands Instituut voor Mediakunst, Keizersgracht 264, Amsterdam

5 days off, festival voor elektronische muziek, zusterfestival van het Gentse 10 days off, overgehaald naar Nederland door Mojo Concerts en de Melkweg, trok met zijn eerste editie in 2001 5000 bezoekers en vier jaar later 23.000 bezoekers. In 2005 werd het festival uitgebreid met presentaties van cross-overs tussen beeldende kunst en elektronische muziek. Het Nederlandse Instituut voor Mediakunst richtte de tentoonstelling techno² in en verzorgde 5 dagen van optredens van beeldende kunstenaars met affiniteit voor elektronische muziek.

Ook dit jaar presenteert 5 Days Off meer dan alleen muziek. Met een uitgebreid programma van 5 days off MEDIA wordt in het Nederlands Instituut voor Mediakunst, de Melkweg en Paradiso aandacht besteed aan mediakunst waarbij ruimtebeleving en het effect op de zintuigen centraal staan.

Onder de titel SENSORIUM zijn interactieve installaties, ruimtelijke objecten, live beeld en geluidsperformances te ervaren die de actieve bezoeker onderdompelen in een wereld van beeld en geluid. Ze laten niet alleen de werking van interactie en het gebruik van technologie zien maar stellen deze ook ter discussie.

In Paradiso zijn live beeld- en geluidsperformances te zien van ondermeer Ryoji Ikeda, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Coh & Tina Frank, Nettle, Uusitalo (Vladislav Delay) en Lillevan (Rechenzentrum).

Verder is er in de Melkweg een voortzetting te zien en te beluisteren van het project NOISE ROOM van Jan Werner (Mouse on Mars), dat in samenwerking met Steim tot stand is gekomen. Met zogenaamde 5.1 surround composities van Atom, Vert, Jason Forrest, Stereolab, Sun Ok Papi K.O., Kevin Blechdom, Mouse on Mars, Hrvatski, Black Dice, Lithops en Michel Waisvisz, dit alles gepresenteerd als 'een muzikale deconstructie van een ruimte' (Jan Werner). In de Melkweg Galerie is de interactieve installatie 4D Pixel te zien van Daan Roosegaarde en in de Mediaroom kan het publiek gedurende het gehele festival gratis elektronische muziek branden op BURNSTATION van de mediaactivisten van Platoniq. Op donderdag 13 juli zijn er tevens in de Melkweg performances te zien van het Brits-Italiaanse duo Scanner & TEZ en een Kurt D'Haeseleer performance door TUK en Shelbatra Yashari.

Met deze uitnodiging willen we niet alleen meer bekendheid aan het festival 5 days off geven, maar tevens een aantal collega-instellingen, culturele organisaties en pers de gelegenheid geven meer te vernemen over het concept en de ambitie. We hopen op uw aanwezigheid 7 juli om 16.00 uur!

Namens 5 days off MEDIA,

Lucas Evers

In het geval u geïnteresseerd bent een of meerdere van de genoemde programmaonderdelen van het festival te bezoeken kunt u telefonisch 020 5318181 of per mail lucas@melkweg.nl contact opnemen voor een reservering op de gastenlijst.


---- --