Gemeente Utrecht




PERSBERICHT


Utrecht, 3 juli 2006

START BOUW BEDRIJVENLOCATIE DE WETERING-ZUID IN LEIDSCHE RIJN

Simed Health Care Group eerste bedrijf met bouwactiviteiten

Bedrijvenlocatie De Wetering-zuid in Leidsche Rijn gonst binnenkort van de bouwactiviteiten. De locatie, direct gelegen aan de A2, omvat circa 30 ha. uitgeefbaar terrein. Daarvan is momenteel al 15 ha. uitgegeven, onder andere aan Simed Health Care Group, Burgfonds (The Wall), Mesos Medisch Centrum, ING Real Estate (OPG) en TCN (Gezondheidsboulevard). Het bedrijf Simed Health Care Group is onlangs als eerste bedrijf met de bouw gestart. Op 7 juli wordt de officiële eerste paal geslagen door de directeur, de heer Mr. S. Zoodsma.


Vestigingslocatie De Wetering-zuid staat aan de vooravond van grootse bouwplannen. De locatie is gericht op medisch-technologische bedrijven, kennisintensieve-, groothandels- en productiebedrijven, alsmede installatiebedrijven en grafische ondernemingen. De centrale ligging in het land en het hoogwaardige stedenbouwkundig plan maken van De Wetering-zuid een aantrekkelijke vestigingslocatie. Ook de diversiteit aan beschikbare kavels, in grootte variërend van 3.000 m2 tot 10.000 m2, speelt daarin een belangrijke rol. Bovendien vormt de locatie een belangrijke poort naar het toekomstige tweede centrum van Utrecht, Leidsche Rijn Centrum, en krijgt het door de openstelling van een nieuw viaduct directe aansluiting op de A2 (naar verwachting eind 2007).


De gezondheidsboulevard en directe omgeving

Simed Health Care Group is het eerste bedrijf dat naar verwachting over een jaar haar deuren opent in De Wetering-zuid. Het Utrechtse bedrijf, dat over de hele wereld ziekenhuizen ontwerpt, financiert, bouwt en inricht, is actief in een groot aantal Europese landen, Afrika, China, Latijns-Amerika en het Midden Oosten. Mede vanwege de concentratie van medische bedrijven, waaronder Mesos Medisch Centrum, heeft Simed Health Care Group gekozen voor de nieuwe locatie in De Weterig-zuid.
Ook voor OPG is dit een belangrijke reden om zich in De Wetering-zuid te vestigen. OPG, een groothandelsbedrijf in farmaceutische en medische producten, start medio 2007 met de bouw van het hoofdkantoor. Deze komt te liggen in het verlengde van The Wall, richting het toekomstig Leidsche Rijn Centrum. Ontwikkelaar ING Real Estate realiseert op deze zichtlocatie een complex van circa 24.000 m2 bvo, waarin naast OPG ook nog ruimte is voor andere kantoren.
De bouw van Mesos Medisch Centrum start in oktober 2006 en zal naar verwachting in 2009 worden opgeleverd.

Een ander bijzonder project in De Wetering-zuid is de gezondheidsboulevard. De gezondheidsboulevard, een ontwikkeling van TCN Property Projects, omvat de grootste concentratie van particuliere patiëntgerichte medische bedrijven in Nederland en vormt een goede aanvulling op de dienstverlening van het nieuwe ziekenhuis. Dit geldt ook voor initiatieven als een sportmedisch centrum, een winkel voor medische hulpmiddelen en een zorghotel, die eveneens op de gezondheidsboulevard kunnen worden gerealiseerd.

The Wall
Begin 2007 wordt in De Wetering-zuid aanvang gemaakt met de voltooiing van The Wall.
In het gebouw, waarvan het roodgekleurde geluidsscherm nu al zichtbaar is langs de A2, worden grootschalige detailhandel, een bouwmarkt, leisure, horeca en een hotel ondergebracht. Medio 2008 verwacht Burgfonds de deuren van The Wall te openen.


Noot voor de media:
Bijgevoegd is een artist impression van Simed Health Care Group en een plattegrond van
De Wetering-zuid. Voor meer informatie over De Wetering-zuid kunt u contact opnemen met Ingeborg Bekker, afdeling communicatie, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. 030 286 70 05.


---- --