Juli 2006

Zomervakantie voor Regio Midden

In de regio midden begint vrijdag 7 juli de zomervakantie. Ruim 700.000 Nederlanders gaan dit weekend op vakantie. Circa 400.000 landgenoten vertrekken naar het buitenland. Volgens de ANWB begint de avondspits vrijdag daardoor eerder en zal het vooral in het midden van het land drukker zijn dan anders. Maar de grote uittocht komt pas volgende week, als in het zuiden de bouwvak begint. De kans op files is vrijdag het grootst op de wegen rond de Veluwe, zoals de A1, de A28 en de A50. De avondspits zal vrijdag ook wat langer aanhouden. Pas na 20.00 uur zijn de meeste files opgelost.
* Rijkswaterstaat sluit dit weekend de volgende wegen af voor werkzaamheden:
A2 Eindhoven richting 's-Hertogenbosch, tussen knooppunt Ekkersweijer en Best.
A13 Rotterdam richting Den Haag, tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid. (NS biedt gereduceerde treinkaartjes aan tussen Den Haag en Rotterdam: de Railrunner voor 2 euro) A44/N44 Amsterdam richting Den Haag, tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar (N14).

* Evenementen die veel bezoekers trekken zijn: Bospop in Weert van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli. De Hoekse Havendag in Hoek van Holland, van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli
Concert at the Sea in Renesse, op zaterdag 8 juli.

In het buitenland staan dit weekend ook vakantiefiles. In Frankrijk zorgt de tourkaravaan voor veel drukte in Normandië en Bretagne. Snelwegen worden niet afgesloten, maar rond de start- en finishplaatsen gaan wel lokale wegen dicht. Zaterdag is er een tijdrit van Saint Grégoire naar Rennes. Zondag wordt er gestart in Saint-Méen-le-Grand, de finish is in Lorient.

In Duitsland beginnen de zomervakanties in de deelstaten Berlijn, Brandenburg en Hamburg. Dat veroorzaakt zaterdag files op de wegen rond Hamburg richting Noord- en Oostzeekust. Verder loopt het volgens de ANWB vast op de wegen rond München.

In Oostenrijk en Zwitserland vormen respectievelijk de Tauerntunnel (A10) en de Gotthardtunnel (A2) de grootste knelpunten.

2006-07-04