Juli 2006

100 Belgische Boudewijns en Fabiola's in de Efteling De Efteling viert vrijdag 7 juli de 40e verjaardag van de Indische Waterlelies, een attractie gebaseerd op een sprookje geschreven door Koningin Fabiola van België. Niet minder dan 100 Vlaamse Boudewijns en Fabiola's zullen aanwezig zijn op deze heuglijke dag: allemaal officieel mete- en petekind van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola van België.
Wie is koninklijk mete- of petekind?
Volgens een goed Belgische traditie kreeg de zevende opeenvolgende dochter of zoon in een gezin, die tijdens de regeerperiode van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola werd geboren, de naam van de vorst of de vorstin. Bovendien werd elke zevende dochter op een rij Koninklijk Metekind van Fabiola en de zevende zoon Koninklijk Petekind van Boudewijn.

Reünie in de Efteling
In 2004 organiseerde de Efteling voor de eerste keer een reünie met Boudewijns en Fabiola's in het park. Nu, twee jaar later, gebeurt het voor de laatste keer ter ere van de verjaardag van de Indische Waterlelies. Op de Dag van het Sprookje (de zevende dag van de zevende maand) zijn alle zevende opeenvolgend geboren dochters en zonen tijdens de regeerperiode van Koning Boudewijn en Koningin Fabiola, speciale gasten in de Efteling. Ze worden ´s morgens feestelijk ontvangen in het Efteling Theater en er staat een bezoek aan de Indische Waterlelies op het programma.

De Indische Waterlelies
De Indische Waterlelies is gebaseerd op een sprookje uit een boek van Koningin Fabiola. De Efteling heeft haar verzocht dit te mogen uitbeelden. In 1966 kreeg het een plaats in het Sprookjesbos. Een jaar later bezocht Koningin Fabiola (in het gezelschap van de huidige Belgische vorstin Paola) de attractie waarin de zeven sterrenkinderen dansen voor de heks op de muziek African Beat van Bert Kaempfert. Fabiola liet sterk haar waardering blijken en feliciteerde de Efteling voor de puike uitvoering. Deze attractie, die sindsdien door vele Belgen bezocht werd, zal dan ook centraal staan tijdens de reünie.

Noot voor de redactie (