Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
5 juli 2006

United Civilians for Peace bouwt op vrijdag 7 juli a.s. Israelische muur na op boulevard Scheveningen

Onwettigheid van de muur herdacht 2 jaar na veroordelende uitspraak Internationaal Gerechtshof in Den Haag

Op 9 juli 2004 bepaalde het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de Muur die Israël in bezet Palestijns gebied bouwt illegaal is en moet worden afgebroken. Maar in werkelijkheid heeft Israël de bouw van de Muur onverminderd doorgezet, met alle politieke, sociaal-economische en humanitaire gevolgen van dien.

Twee jaar na de uitspraak vraagt een breed maatschappelijk platform, bestaande uit ontwikkelings-, mensenrechten-, vredes- en kinderrechtenorganisaties aandacht voor dit probleem. In een gezamenlijke verklaring in de krant van 7 juli roepen zij de Nederlandse politiek op om zorg te dragen voor naleving van de uitspraak.

Parallel aan de verklaring organiseert United Civilians for Peace (UCP) op vrijdag 7 juli a.s een manifestatie. Tijdens de manifestatie worden 4 nagebouwde muurpanelen op de Boulevard in Scheveningen neergezet. De panelen zijn 5 meter hoog en lijken veel op de echte muur (die in werkelijkheid ca. 8 meter hoog is).

Op de panelen zijn foto's afgebeeld en kan kaartmateriaal worden bekeken. Voorbijgangers kunnen boodschappen en/of graffiti op de muur aanbrengen. Diverse prominenten, waaronder kamerleden en oud-politici, worden verwacht.

Wij willen u van harte uitnodigen om de manifestatie te bezoeken en daarvan verslag uit te brengen. De manifestatie begint vrijdag a.s. om 15.00 uur en zal uiterlijk duren tot 19.00 uur.

--------------------------------------------



Ingezonden persbericht