KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-7-2006

Team Rob van Kemenade wint Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen in Lelystad

Vanavond is gestreden om de winst in het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincies Overijsel/Flevoland. Na een spannende finale is het team van Rob van Kemenade met bemanning Arnold Bel als eerste geëindigd.

De omstandigheden waren vanavond uitstekend, windkracht 3-4 en zon. De wedstrijden werden vlak voor het clubhuis van WV Het Bovenwater gevaren waardoor alle supporters de teams konden aanmoedigen en de wedstrijden goed konden volgen.

De eerste halve finale werd gevaren tussen team Jan Horst en team Bart van Breeschoten. Na drie wedstrijden kwam team van Breeschoten als winnaar over de finish en plaatste zich als eerste voor de finale. Team Rob van Kemenade won de tweede halve finale eenvoudig van team Rob van den Akker.

In de spannende finale tussen het team van Bart van Breeschoten en Rob van Kemenade waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Door een betere start won team Van Kemenade de eerste race. De tweede finale race begon met een spannende startprocedure waar team Van Breeschoten voor de start al een penalty van de jury kreeg. Later deze wedstrijd ontving dit team een tweede penalty waardoor team Van Kemenade overtuigend als winnaar over de finish kwam.

Team Van Kemenade plaatst zich door deze overwinning voor het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Matchracen in IJmuiden, waar hij het zal moeten opnemen tegen Kirsten Goeneveld die zich gisteren in Noord-Holland plaatste.

De overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen vinden plaats op de volgende data en locaties, vanaf 18.00 uur:
21 augustus 2006 Provincie Zuid Holland WV de Braassem
Roelofarendsveen
23 augustus 2006 Provincie Limburg / Gelderland: WSV Giesbeek in Giesbeek
28 augustus 2006 Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WSV Wolphaartsdijk in Kampenland
2 september 2006 Open Ronde: WV het Witte Huis Loosdrecht

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl