Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vrouw zwaar gewond bij aanrijding

Halle, 07-07-2006 o Bij een frontale aanrijding tussen een auto en een vrachtwagencombinatie op de Varsseveldsweg is donderdagmiddag (6/7) een 50-jarige vrouw uit Steenderen zwaar gewond geraakt. Zij is met een spoedtransport overgebracht naar het Doetinchemse ziekenhuis.

De aanrijding werd rond 13.40 uur door meerdere mensen gemeld en vond plaats ter hoogte van de Landstraat. Alle hulpverleningsdiensten rukten en eenmaal ter plaatse bleek de bestuurster van een auto in haar voertuig ernstig bekneld te zitten. De traumahelikopter werd opgeroepen waarna de vrouw werd gestabiliseerd. In overleg met het medisch personeel was de brandweer behulpzaam bij het bevrijden van de vrouw uit het wrak. Rond 15.15 uur is zij met een spoedtransport, waarbij kruisingen door politiemensen werden afgezet, naar het ziekenhuis in Doetinchem overgebracht. De vrouw heeft ondermeer een aantal botbreuken opgelopen.

De bij de aanrijding betrokken 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ruinerwold liep een shock op en is opgevangen op het politiebureau in Zelhem. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de vrouw rijdend in de richting Varsseveld door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. De politie sluit niet uit dat zij onwel is geraakt.

De rijbaan is tot 17.40 uur afgesloten geweest voor onder meer een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie, het wegslepen van de voertuigen en het reinigen van de rijbaan. Een in de buurt surveillerende helikopter van het KLPD (milieuvlucht) heeft overzichtsfotos van het ongeval gemaakt.