Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 7 juli

Fryslân, 07-07-2006 o Politieberichten van donderdag 6 juli 07.00 uur t/m vrijdag 7 juli 07.00 uur.

Joure: vier mannen aangehouden voor mishandeling
De politie heeft met de aanhouding van vier mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar uit Scharsterbrug een mishandeling op vrijdag 29 mei van twee jongens van 17 en 18 uit Joure en Vegelingsoord opgelost. In een horecagelegenheid aan de Midstraat stootte de jongen uit Joure per ongeluk tegen één van de jongens uit Schartersburg aan. Na een woordenwisseling sloegen de vier jongens zonder duidelijke aanleiding de twee. De Jouster hield aan de mishandeling onder andere twee blauwe ogen, een gekneusde neus, bloedlip en diverse schaafwonden over. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De jongen uit Vegelingsoord liep eveneens een blauw oog op. Na het horen van diverse getuigen kon de politie de vier jongens uit Scharsterbrug aanhouden. Op het politiebureau bekenden ze verantwoordelijk te zijn geweest voor de mishandeling. Na verhoor zijn de vier in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Wijckel: bromfietsster gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Menno van Coehoornweg. Een 16-jarige bromfietsster uit Sloten raakte door onbekende oorzaak de controle over haar bromfiets kwijt. Ze kwam met haar rechtervoetsteun tegen een trottoirband en sloeg vervolgens over de kop. Het meisje, dat geen helm droeg, werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Marrum: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft in de vroege vrijdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Ljouwerterdyk. Een 39-jarige automobilist uit Holwerd schrok vermoedelijk van een overstekende kat, raakte in de berm en kwam uiteindelijk met zijn auto tot stilstand tegen een boom. De man werd met een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: twee dealers aangehouden door politie
De politie heeft donderdagavond bij een actie tegen drugsoverlast rondom de Mercuriusfontein twee dealers en drie gebruikers aangehouden. Agenten zagen in de Wolvensteeg omstreeks 18.30 uur een 33-jarige inwoner van Leeuwarden dealen. Bij de aanhouding van de man op de Weaze werden bij hem acht bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Drie mannen, in de leeftijd van 30 tot 32 jaar uit Leeuwarden, die drugs van de dealer probeerden te kopen werden in de Wolvensteeg aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en na verhoor weer vrijgelaten. Later op de avond zagen agenten wederom iemand dealen in de omgeving van de Mercuriusfontein. Toen de 24-jarige dealer uit Leeuwarden in een auto stapte werd besloten om deze te laten stoppen om zo de inzittenden te kunnen controleren. Onder de stoel waar de 24-jarige had gezeten werden vijftien bolletjes met vermoedelijk cocaïne en twee bolletjes met vermoedelijk heroïne aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering vonden agenten in zijn kleding twee bolletjes met vermoedelijk cocaïne, een geldbedrag van enkele honderden euros en twee mobiele telefoons. Alle zaken werden in beslaggenomen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Leeuwarden: drie aanhoudingen na openlijke geweldpleging
De politie heeft vrijdag om 04.00 uur drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen. In de Oude Doelesteeg was een raam van een horecagelegenheid ingegooid. Een medewerker was achter de verdachten aangegaan, met de politie in het kielzog. In de omgeving van de Pelikaanstraat probeerden twee Leeuwarders, beiden 19 jaar, snel weg te fietsen, maar de twee konden na een korte achtervolging door de politie worden aangehouden. De derde verdachte, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, kon even later in de omgeving van de Pelikaanstraat ook worden aangehouden.

Leeuwarden: twee jongens aangehouden na vechtpartij
De politie heeft vrijdagochtend vroeg twee inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Het betreft een 22- en een 17-jarige inwoner van Leeuwarden. De twee hadden in een horecagelegenheid op het Ruiterskwartier klappen uitgedeeld aan 19-jarige inwoner van Leeuwarden. Het slachtoffer liep door een bierglas verwondingen op aan zijn gezicht en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Ook de 22-jarige verdachte liep verwondingen op aan zijn hand. Hij is door de politie overgebracht naar het ziekenhuis. Hier zijn de verwondingen van de jongen behandeld, waarna hij werd aangehouden en op het politiebureau werd ingesloten voor nader onderzoek.