Gemeente Heerde

Week 28, 11 juli 2006

Burgerlijke stand
Geboren

* Nienke Zwolsman, dochter van B.W. Zwolsman en I. van Dijk
* Sebastiaan Daan Jager, zoon van B.W. Jager en G. de Jonge
* Nina Jannie Driessen, dochter van D. Driessen en E. Marskamp

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap

* W.B. Rorije en A.W. Buter

Huwelijk

* F. Talsma en P. Boonman

* E. Elskamp en A. Docter

* R. Pijkeren en B.S. Veldhuizen

* G.R. Dekker en G. van Es

* H.J. Teule en A.G.R. de Lange

* J.A.J. Bouwman en H.J. van Deelen

Overleden

* H.L. Veldhuis-Brummel

* G.F. Kloekke-van der Sijde

* D.W. Bredewout-Dokter

* A. van Lohuizen

* J.W. Weustenenk

* G. Koops-Timmer

* D. Schuurman-van Klompenburg

* P. van der Maten-Boot

* O.A.V. Cloosterman-Döderlein de Win

* W.J. Ruijgh-van der Mark

Let op publicaties in vakantieperiode

Ook in vakantietijd worden publicaties in de Schaapskooi geplaatst. U wordt geadviseerd de bekendmakingen in de gemeentepagina's te volgen zodat u ten aanzien van een voor u van belang zijnde zaak tijdig kunt reageren.

Wie promoot Heerde tijdens Stadtfest Balve?

Wilt u de gemeente Heerde (en uw eigen producten) promoten in Balve? Op zondag 10 september wordt in die stad, één van onze partnergemeenten, een Stadtfest gehouden. Balve wil tijdens dit feest ook aandacht schenken aan het partnerschap met Heerde. Door op een kraampje producten uit Heerde te verkopen, komt onze gemeente positief in beeld. Dit lukt echter niet zonder medewerking uit Heerde zelf. Daarom vraagt Balve of er mensen uit onze gemeente zijn die op de braderie willen staan met Heerdese of Nederlandse producten.

Heeft u producten of zaken die u wilt verkopen en u vindt het leuk om dit op het Stadtfest te doen, dan nodigen we u van harte uit om u aan te melden bij de gemeente Heerde. U kunt dit doen bij de heer M. Venema, communicatieadviseur, tel. 0578 - 699493 of via de mail: m.venema@heerde.nl. Graag aanmelden vóór 30 juli.

Minimabeleid gemeente Heerde

Waarom heeft de gemeente een minimabeleid?

De gemeente wil de deelname aan sociaal culturele activiteiten bevorderen bij inwoners van Heerde met een beperkt inkomen.

Voor wie is de regeling bedoeld?

Tot de doelgroep van het gemeentelijk minimabeleid horen:
- personen van 65 jaar en ouder met een totaal inkomen gelijk of net boven de voor hen geldende bijstandsnorm met een maximale afwijking van 20% naar boven en die in ieder geval gedurende één jaar op dit minimumniveau hebben geleefd, en
- personen die in een verpleeg- of verzorgingshuis in de gemeente Heerde verblijven die per saldo niet meer overhouden dan een bedrag voor persoonlijke uitgaven en verschuldigde ziektekostenpremie;
- personen die in ieder geval gedurende één jaar een uitkering ontvangen op grond van de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW), de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). Bij de vaststelling van het inkomen wordt uitgegaan van het bruto inkomen.

Minimabeleid en vermogen

Er wordt rekening gehouden met het vrij te laten bescheiden vermogen dat de WWB hanteert. Ook de eigen woning behoort tot het vermogen. De vermogensgrenzen zijn als volgt:

- voor een alleenstaande E 5.180,--

- voor een alleenstaande ouder E 10.360,--
Personen van 65 jaar en ouder mogen daarnaast een bedrag van E 3.500,-- per persoon reserveren voor uitvaartkosten.

Voor welke kosten kunt u een beroep doen op de regeling?

Een jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten van sociaal culturele uitgaven afgestemd op de samenstelling van het huishouden:
- alleenstaande E 185,--

- alleenstaande ouder E 275,--, met voor elk 2e en opvolgend kind tot 18 jaar E 35,--
- echtpaar E 345,--, met voor elk kind tot 18 jaar E 35,--.

Aanvraag

Via een aanvraagprocedure wordt het recht op deze bijzondere bijstand beoordeeld. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente Heerde, cluster Sociale Zaken en Werkgelegenheid, tussen 09.00 en 10.00 uur, tel. 0578 - 699494.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel IJsseldijk 13 te Veessen. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het op de bestemmingsplankaart aangegeven bouwblok aan de achterzijde wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 12 juli 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 28 juni 2006 tot 5 juli 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk veranderen van de woning en het geheel vervangen van een berging op het perceel Roskamp 59 te Heerde
- het geheel plaatsen van een garage op het perceel Prins Bernhardlaan 1B te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van een garage/berging op het perceel Godefriduslaan 28 te Heerde
- het geheel plaatsen van een schuur/berging op het perceel Bornkamp 78 te Heerde

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het vergroten van het woonhuis op het perceel Kanaaldijk 53 te Wapenveld
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel De Pagenberg 47 te Heerde
- het plaatsen van een woonunit voor een periode van maximaal twee jaar op het perceel Veenweg 25 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunning heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een garage/schuur/overkapping op het perceel Veenweg 2A te Heerde Verzonden: 28 juni 2006

Ingekomen aanvragen sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 28 juni 2006 tot 5 juli 2006 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van het dak van de schuur op het perceel Losweg 3 te Vorchten
- voor het slopen van de woning en opslagruimten op het perceel Veenweg 25 te Heerde
- voor het slopen van een transformatorruimte op het perceel Dorpsstraat, naast nr. 55 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunning heeft verleend:


- voor het slopen van een garage/schuur op het perceel Kerkstraat 40A te Veessen Verzonden: 30 juni 2006

Openbare welstandsvergadering

Op donderdag 13 juli 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 12 juli 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 20 juli 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 18 juli 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Melding Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij op 7 juni 2006 een melding op grond van het Besluit

voorzieningen en installaties milieubeheer heeft ontvangen van:


- VOF Hendrikse-Roos, in verband met het plaatsen van twee propaangastanks op het perceel

Ziebroekseweg 5 te Vorchten.

Deze melding ligt vanaf 12 juli 2006 gedurende een periode van twee weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699423.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij een melding volgens artikel 8.19 van de Wet milieubeheer heeft geaccepteerd van:

Boverhoff B.V. met betrekking tot een verandering van het bedrijf aan de Europaweg 26 te Heerde.

Op basis van de Wet milieubeheer is het mogelijk om middels een melding volgens artikel 8.19 Wet milieubeheer te voorzien in situaties waarbij een verandering niet in overeenstemming is met de geldende milieuvergunning, maar de verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen dan door deze milieuvergunning worden toegestaan.

In dit geval bestaat de verandering uit:

- het vervangen en vergroten van een loods/hal

De melding met bijbehorende stukken ligt vanaf 12 juli tot en met 23 augustus 2006 ter inzage bij de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Tot en met een dag na genoemde periode van terinzagelegging kan door belanghebbenden bezwaar worden ingediend bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD te Heerde.

De melding wordt van kracht direct na het verstrijken van de bezwaartermijn van 6 weken, tenzij gebruik is gemaakt van de mogelijkheid tot het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, in welk geval de melding van kracht wordt nadat op zodanig verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699423.

Verleende kapvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- G. Bartelds, Eperweg 40 te Heerde voor het kappen van 3 berken, 2 esdoorns, 3 eiken en 1 douglasspar op zijn perceel
- R. Talen-Poolman, Doelbeekseweg 6 te Heerde voor het kappen van 1 den op haar perceel Verzonden: 6 juli 2006

Verleende brandveiligheidsvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een gebruiksvergunning is verleend voor:


- Kantoor Veldhuis & Keizer, Sportlaan 4a te (8181 BE) Heerde Verzonden: 28 juni 2006

- Hema, Dorpsstraat 10-12 te (8181 HP) Heerde Verzonden: 4 juli 2006

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Werkgroep Open Monumentendag voor het organiseren van een fietstocht langs monumenten in de gemeente op zaterdag 9 september 2006 Tevens is toestemming verleend voor het ophangen van een spandoek van 4 tot en met 11 september 2006
- Atletiekvereniging De Gemzen voor het organiseren van diverse wedstrijden en prestatielopen Verzonden: 30 juni 2006

- 3VO afdeling Heerde, Kanaaldijk 75b te Wapenveld voor het ophangen van 8 spandoeken "De scholen zijn weer begonnen" in Heerde in de periode 21 augustus tot en met 7 september 2006
- Bintwerk, Zwolseweg te Heerde voor het houden van een voetbaltoernooi op zaterdag 22 juli 2006
- Stichting Gehandicapten Belangen Heerde e.o., Lupineweg 11 te Heerde voor de organisatie van de 21e Truckersdag te Heerde op zaterdag 16 september 2006
- Comité Molen "De Vlijt", Vicarielaan 2 te Heerde voor het gebruik van het Stationspark in Wapenveld op zaterdag 2 september 2006 voor de organisatie van de Paddendag Verzonden 5 juli 2006

- Café 't Station, Stationsstraat 28 te Heerde voor het organiseren van Schotse festiviteiten op maandag 17 juli 2006 in het Van Meurspark in Heerde van 16.00 tot 22.00 uur Verzonden 10 juli 2006

Activiteiten

woensdag 12 juli
Planet X organiseert een spelletjesmiddag voor de jeugd op de Van Meursweide in Heerde van 14.00 tot 17.00 uur

maandag 17 juli
Optreden van 'Beggars Row' uit Schotland in muziekkoepel Van Meurspark van 16.00 tot 22.00 uur; organisatie Café 't Station

dinsdag 18 juli

1e Hessendag in centrum van Heerde van 10.00 tot 22.00 uur; Organisatieburo Midland

Opvang zwerfdieren

Op 3 juli jl. is een melding binnengekomen over een kortharige (schildpad)kat die rondliep op een erf aan de Brinklaan in Heerde.

Het dier is in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde.

De volgende dag is het zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel in Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532.

Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 5 en 14 juli oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --