Ingezonden persbericht


Mamut groeit 22 procent in tweede kwartaal 2006

Meer dan 5.500 nieuwe klanten in eerste helft 2006

Schiphol-Rijk, 7 juli 2006 - Softwareleverancier Mamut ASA heeft zijn operationele omzet in het tweede kwartaal van 2006 met 22% verbeterd tot 52,7 miljoen Noorse kronen (circa EUR 6,04 miljoen). In het tweede kwartaal van 2005 bedroeg de omzet 43,3 miljoen Noorse kronen (circa EUR 4,96 miljoen). De operationele winst (EBIT) in het tweede kwartaal van 2006 was 2,9 miljoen Noorse kronen (circa EUR 340.000). Dat betekent een verbetering van 62% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2005. De operationele omzet in de eerste helft van 2006 bedroeg 112,4 miljoen Noorse kronen (circa EUR 12,4 miljoen), een stijging met 22% ten opzichte van de eerste helft van 2005. Mamut realiseerde een solide organische groei in alle markten waarin het bedrijf actief is.

"We hebben in de zes markten waarbinnen we actief zijn, goede vooruitgang geboekt en het kwartaalresultaat is verbeterd. Met ons krachtige productportfolio beschikken we over de juiste basis om verder te groeien. Op die manier garanderen we dat kleine bedrijven hun werkdagen effectiever en winstgevender kunnen maken", zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Mamut introduceert de komende kwartalen weer nieuwe producten en diensten. Bovendien wordt voortdurend gewerkt aan de verbetering van Mamut Business Software. De organisatie blijft zich concentreren op het vereenvoudigen van de bedrijfstaken van mkb-organisaties. Enkele geplande oplossingen zijn Mamut Business Networks, Mamut Online Solutions, Mamut ServiceSuite en Mamut Point of Sale.

Hanoa: "Door meer services te bieden, kunnen we aan nieuwe doelgroepen oplossingen leveren, die hun effectiviteit vergroten. We blijven dan ook investeren in oplossingen die meer functionaliteit en nieuwe mogelijkheden bieden. Zo versterken we onze positie in alle doelmarkten. Daarbij is onze aanpak zeer schaalbaar doordat we voor alle Mamut-producten dezelfde broncode gebruiken."

De operationele omzet in het tweede kwartaal van 2006 bedroeg 52,7 miljoen Noorse kronen (circa EUR 6,04 miljoen), een groei van 22% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA in het tweede kwartaal van 2006 was 7,0 miljoen Noorse kronen (circa EUR 810.000). In dezelfde periode van 2005 was dit 4,3 miljoen Noorse kronen (circa EUR 500.000). Dat betekent een toename met 63%.

Mamut is gedurende het tweede kwartaal van 2006 de grootste aandeelhouder van Active 24 ASA geworden. 500 aandeelhouders hebben hun aandelen aan Mamut verkocht; onder hen waren ook de voormalige grootste aandeelhouders. Momenteel bereidt Mamut een bod voor om ook de overige uitstaande aandelen van Active 24 ASA in handen te krijgen. Mamut heeft in de afgelopen zes weken meer dan 45% van de aandelen verworven, wat onderstreept dat het prijsaanbod van 6,50 Noorse kronen (circa EUR 0,75) per aandeel positief is ontvangen.

Mamut beschikt over een solide financiële basis voor verdere groei. Het bedrijf blijft zich richten op het sluiten en versterken van strategische allianties met internationale partners om de distributiekracht in alle markten te vergroten. Mamut Business Networks en Mamut Online Solutions zijn uitbreidingen op het bestaande portfolio voor het mkb en consumenten.

###

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende leverancier van ERP-, CRM- en internetoplossingen voor middelgrote en kleinere ondernemingen in Noord-Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs-prestatieverhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 100.000 gebruikers vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en zijn producten is beschikbaar op www.mamut.nl.