Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, juli 2006

Diversiteitsbeleid in arbeidsorganisaties
Diversiteit is voor organisaties een strategisch onderwerp en een absolute noodzaak. Diversiteit omvat vele aspecten, zoals geslacht, mate van (in)validiteit, seksuele geaardheid, leeftijd, opleiding, geloof of land van herkomst. Met de sterk veranderde, multiculturele samenleving neemt met name de aandacht voor etnische diversiteit in organisaties de laatste jaren sterk toe.

Bij uitgeverij SWP is het nieuwe boek verschenen

DIVERSITEIT IN BEDRIJF
Diversiteitsbeleid in arbeidsorganisaties
Coen Heijes en Paul Verweel (red.)

Veranderende samenleving
De samenleving verandert en organisaties veranderen mee ­ met vallen en opstaan. Diversiteit is een thema waar veel over geschreven wordt. Wat zijn de valkuilen en uitdagingen van diversiteitsbeleid? Waarom zouden we er iets aan moeten doen? Hoe breng je diversiteit in het bewustzijn én in de praktijk? Zelden worden deze vragen voorgelegd aan de mensen die er direct bij betrokken zijn: aan de medewerkers en managers die dagelijks met diversiteitsbeleid te maken hebben. In dit boek komen zij wél zelf aan het woord en vertellen in persoonlijke verhalen wat zij denken, hopen en vrezen. Mensen van binnen de Belastingdienst, maar ook van daarbuiten. Hoe gaat bijvoorbeeld de politie om met diversiteit? Of de thuiszorg? Kunnen wij nog iets van hen leren, of zij misschien van ons?

Een boek over mensen
Dit boek is geen wetenschappelijk essay, geen beleidsstuk en geen cijfermatig rapport. Diversiteit in bedrijf gaat over mensen: mensen met een passie, met een doel, met twijfels en dilemma's. Het gaat vooral over verschillende mensen: over mannen en vrouwen, pas in dienst of veteranen. Medewerkers van de BelastingTelefoon, personeelsfunctionarissen, fiscaal specialisten, douanemedewerkers of directeurs-generaal. De Ploegsma's, de Van der Wielens en de Boerbooms, maar ook de Mohansinghs, de Wattimena's en de Boukayouhs. Zij vertellen allemaal hun eigen, unieke verhaal. Over één ding zijn ze het met elkaar eens: verschil moet er zijn!

Met een voorwoord van Joop Wijn, staatssecretaris van Financiën.

Diversiteit in bedrijf telt 144 pagina's. Prijs: 17,90 - ISBN 90 6665 746 4



Ingezonden persbericht